Viljelysopimus

Saat parhaimman ja varmimman tuoton viljastasi tekemällä kanssamme viljelysopimuksen. Sopimusviljelyn osuus kasvattaa jatkuvasti merkitystään ja parantaa näin koko viljaketjun toimivuutta. Alla on kerrottu viljelysopimuksestamme keskeisimmät kohdat.

Sopimuksen tarkoitus

Viljelijä (myyjä) sitoutuu viljelemään ja toimittamaan tämän sopimuksen mukaisen määrän Myllyn Paras Oy:lle (ostaja), joka ostajana sitoutuu vastaanottamaan sen seuraavien sopimusehtojen mukaan.

Laatuvaatimukset

Viljan on täytettävä laatuehdot, jotka on mainittu Myllyn Paras Oy:n viljan laatuhinnoitteluohjeessa.

Ennakkonäytteet

Kun viljaerä on saatu toimituskelpoiseen kuntoon, ostajalle toimitettaan ennen toimitusta useista kohdista otettu edustava näyte. Toimitetun viljan tulee laadultaan vastata ennakkonäytettä.

Toimitusaika

Ostaja sopii toimitukset kuormakohtaisesti myyjän kanssa.

Hinnoittelu

Viljojen perushinnassa noudatetaan Myllyn Paras Oy:n voimassa olevaa hintaa. Lisäksi kaikesta vastaanotetusta viljasta maksetaan sopimuslisä. Lopullinen hinta määräytyy Myllyn Paras Oy:n voimassa olevan laatuhinnoittelun mukaisesti.

Tilitysaika

Vastaanotetusta viljasta maksettava hinta maksetaan myyjälle 30 päivän kuluessa vastaanotosta. Myyjä saa halutessaan tilitykseen lisäaikaa.

Viljelytarkastus

Viljelijän on annettava ostajalle viljasta kaikki sopimuksessa mainitut tiedot ja sallittava ostajan edustajan milloin tahansa tarkastaa viljelyksiä ja sadon käsittelyä. Viljelytoiminnassa on noudatettava Euroopan Mylly -yhdistyksen (G.A.M.) ohjeita hyvistä viljan tuotanto-, varastointi- ja kuljetustavoista. Ohjeisiin voit tutustua tästä.

Yhteydenotot

Lisätietoja saat Ulla Pesoselta, puh 044 557 3412, etunimi.sukunimi(a)myllynparas.fi