Ruoanlaittoon ja leivontaan tarvitaan yllättävän paljon erilaisia työvälineitä ja astioita. Talouden koko ja ruokailutottumukset luonnollisesti vaikuttavat tarvittaviin välineisiin, esimerkiksi lapsiperhe tarvitsee enemmän ja suurempia ruoanlaittovälineitä kuin yhden hengen opiskelijatalous. Toki käytettävissä oleva säilytystilakin vaikuttaa – pieneen keittiöön ei mahdu suurta valikoimaa erilaisia keittiövälineitä.

Alkuun pääsee mainiosti perusvälineillä ja mikäli innostuu enemmän kokkaamaan ja leipomaan, kannattaa keittiön varustusta laajentaa. 

Tutustu alla oleviin kuviin, tunnistatko kaikki keittiötyövälineet?

Ruoanlaittovälineistä olennaisia ovat esimerkiksi kattilat, pannut, kauhat, yleisveitset, sudit ja mitat. Leivontavälineistä taas kulhot, vuoat, muotit ja vatkaimet. Intohimoinen kokki ja leipuri toivoo keittiöönsä yleiskoneen, erityiseen käyttöön tarkoitettuja veitsiä, pastakoneen ym.

Kun laitetaan herkullista ruokaa, niin se ansaitsee päästä myös osaksi kaunista kattausta. Sivun viimeinen kuva esittelee oikeaoppisen kattauksen, kun tarjolla on keitto, alkupala, pääruoka ja jälkiruoka.

Ruoanlaittovälineet

Ruoanlaittovälineet

Leivontavälineet

Leivontavälineet

Enemmän kokkaavalle ja leipovalle

Leivonta ja ruoanlaitto

Kattaus

Kattaus