Ainekset 18-20:lle annosta

6
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Täyte:
1
prk
Flora vispiä
1
prk
Flora vanilla vaniljakastiketta
n.4
dl
marjoja (mansikkaa, mustikkaa)
2-3
dl
turkkilaista jogurttia
sokeria ja vaniljasokeria
4
liivatelehteä
2
rkl
vettä
Kostuttamiseen:
n.3
dl
sitruunalimsaa
Sokerikreemi:
100
g
margariinia
½
pkt
tomusokeria
(vettä)
Päällä:
sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
koristeet sokerimassaa ja koristeena sokerihelmiä

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kumoa.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispi ja vanilla. Soseuta marjat ja lisää vaahtoon. Lisää myös jogurtti. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Yhdistä liivateneste täyteseokseen.

  3. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita ensimmäinen kerros vuokaan, kostuta ja levitä puolet täytteestä päälle. Laita sitten toinen kerros, kostuta ja täytä. Kostuta myös viimeinen kerros ja peitä kelmulla. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

  4. Pehmennä margariini vatkaimella ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa hetken aikaa ja lisää vettä niin että seos on helppo levittää. Omenankukkamuottia minulla ei ollut, joten terälehdet on tehty yksitellen vaniljatankoputkilon korkkia muottina käyttäen ja sitten marsipaanityövälineitä apuna käyttäen ohennettu. Omenapuun oksaa varten värjäsin sokerimassan kaakaolla. Pintaan voi sihdata vielä tomusokeria.

Resepti:
Hannele Saukko (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 1. sija vuonna 2013)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.