Omenankukkien aikaan

Omenankukkien aikaan
6munaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
1prkFlora vispiä
1prkFlora vanillaa
n.4dlmarjoja (mansikkaa, mustikkaa)
2-3dlturkkilaista jogurttia
sokeria ja vaniljasokeria
4liivatelehteä
2rklvettä
Kostuttamiseen:
n.3dlsitruunalimsaa
Sokerikreemi:
100gmargariinia
½pkttomusokeria
(vettä)
Päällä:
sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
koristeet sokerimassaa ja koristeena sokerihelmiä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kumoa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispi ja vanilla. Soseuta marjat ja lisää vaahtoon. Lisää myös jugurtti.

Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi
kiehuvaksi, nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi
pois ja sulata ne kuumaan veteen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa
kakkuvuoka kelmulla. Laita ensimmäinen kerros vuokaan, kostuta ja levitä
puolet täytteestä päälle.

Laita sitten toinen kerros, kostuta ja täytä. Kostuta
myös viimeinen kerros ja peitä kelmulla. Anna täytteen hyytyä
jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Pehmennä margariini vatkaimella ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa
hetken aikaa ja lisää vettä niin että seos on helppo levittää.

Omenankukkamuottia minulla ei ollut, joten terälehdet on tehty
yksitellen vaniljatankoputkilon korkkia muottina käyttäen ja sitten
marsipaanityövälineitä apuna käyttäen ohennettu. Omenapuun oksaa varten
värjäsin sokerimassan kaakaolla. Pintaan voi sihdata vielä tomusokeria.

Resepti:
Hannele Saukko (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 1. sija vuonna 2013)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)