Täytekakku tattarijauhoilla, kesämarjatäytteellä

Täytekakku tattarijauhoilla, kesämarjatäytteellä
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Käytä tähän vehnättömään kakkuun sesongin marjoja.

Kuohkein vaahto syntyy huoneenlämpöisillä munilla.

Kakun koristeluvaahdon väri tulee vadelmatuorejuustosta ja rahkasta.

Voit tehdä täyteannoksen kerma-tuorejuustoseosta ja toisen täyteannoksen kerma-rahkaseosta tai sekoittaa kaikki täytteen ainekset keskenään sekaisin.

Marjojen lisäksi syötävät kukat ja luonnonyrtit ovat kauniita kakun koristelussa.

1 täytekakku, noin 10:lle (korkea irtopohjavuokainen kakkuvuoka, halkaisija n. 18 cm)
Kakkupohja:
4kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
1rklvoita tai margariinia
½dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
Kostutus:
vanilja- tai mantelimaitoa
Täyte:
2dlvadelma- tai marjahilloa
2dlkotimaisia vadelmia
1dlpunaherukoita
2dlkarhunvattuja
1dlkarviaisia
4dlvispikermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
200gmarja- tai vaniljarahkaa
200gvadelma- tai marjatuorejuustoa
Koristeeksi:
vadelmia, karhunvattuja, karviaisia, syötäviä kukkia tai luonnonyrttejä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vaahtoon. Kaada taikina voideltuun tattarihiutaleilla leivitettyyn korkeaan kakkuvuokaan.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 min. Kumoa kakku lämpimänä ja anna kakun sen jälkeen jäähtyä. Leikkaa kakku halki kolmeksi kerrokseksi.

Aseta alin kakkulevy tarjoilualustalle ja kostuta se maidolla. Levitä päälle puolet marjahillosta, vadelmia ja punaherukoita.

Vaahdota kerma, jaa se puoliksi. Vatkaa toisen puolikkaan joukkoon marjarahkaa ja toisen puolikkaan joukkoon vadelmatuorejuustoa. (Tai voit vain sekoittaa kaikki aineet keskenään, jolloin saat rahka-tuorejuusto-kermaseoksen.)

Levitä puolet rahka-kermaseoksesta (tai ¼ rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta) marjojen päälle. Aseta päälle toinen kakkulevy, kostuta se ja levitä päälle toinen puoli marjahillosta, karhunvadelmia ja karviaisia sekä toinen puoli rahka-kermaseosta (tai ¼ rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta).

Aseta kolmas kakkulevy päälle ja levitä koko kakun päälle lastalla koko tuorejuusto-kermaseos (tai loppu rahka-tuorejuusto-kermaseoksesta).

Koristele kakku ennen tarjoilua kauniisti kakkuun käyttämilläsi marjoilla ja syötävillä sesongin kukilla tai luonnonyrteillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)