Teresan sacherkakku

Teresan sacherkakku
1 t 25 min, josta valmisteluaika 30 min
1 kakku
Kakkupohja:
200gvoita
200gtummaa leivontasuklaata
4kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
Täyte 1:
200gpehmeitä kuivattuja aprikooseja
2dlsokeria
1dlvettä
1sitruunan raastettu kuori
2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
Täyte 2:
1dlhunajaa
1dltummaa kaakaojauhetta
dlkuohukermaa
Kostutus:
1dlmaitoa tai hedelmämehua
Kuorrutus:
200gtummaa leivontasuklaata
2rklvoita
1dlkuohukermaa
Koristeluun:
suklaakarkkeja, konvehteja, nonparelleja tms.

Valmistusohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.

  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita taikina tasaiseksi.

  3. Peitä irtopohjavuoan, halkaisija 24 cm, pohja leivinarkilla ja kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

  5. Jäähdytä kakku kokonaan ennen vuoasta irrottamista. Paras lopputulos tulee, jos kakkupohja saa tekeytyä jääkaapissa yön yli ennen täyttämistä.

  6. Suikaloi kuivatut aprikoosit ja laita ne kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen niin, että aprikoosit pehmenevät. Soseuta tasaiseksi. Nosta kattila vielä liedelle ja lisää sitruunan kuoriraaste ja timjami. Kiehauta kuplivaksi ja jäähdytä.

  7. Mittaa kulhoon hunaja ja tumma kaakaojauhe sekä kuohukerma. Vaahdota paksuksi tasaiseksi vaahdoksi.

  8. Leikkaa vetäytynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku siten, että pohjimmainen osa tulee päällimmäiseksi. Kostuta välit ja levitä kerroksiin ensin aprikoosihilloa ja sitten suklaavaahtoa.

  9. Paloittele suklaa kuorrutusta varten kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon kuohukerma ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

  10. Kuorruta ja koristele kakku.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)