Nutella-suklaakakku

Nutella-suklaakakku
  • Nutellalla täytetty suklaakakku on ihanaa! Voit halutessasi sivellä sen alle kerroksen esimerkiksi aprikoosi- tai omenamarmeladia.
10 annosta
200gtaloussuklaata
200gvoita tai margariinia
4munaa
2dlsokeria tai fariinisokeria
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
¾ dlsokeroimatonta kaakaojauhetta
tlleivinjauhetta
Vuokaan:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
2dlmaitoa
1tlvaniljasokeria
Väliin:
350gNutella-suklaalevitettä
Pinnalle:
200gtaloussuklaata
½-¾dlkuohukermaa
vadelmia
marenkeja
suklaamakeisia

Valmistusohje

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin tai margariinin kanssa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita suklaa-voiseos joukkoon. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150-asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä hetki ja kumoa.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Laita pohja tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle Nutella-suklaalevitettä. Nosta päälle toinen pohjaosa ja kostuta vanilja-maidolla.

Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle ja levitä reunoja kohden. Anna valua osittain reunoille. Mikäli haluat reunatkin peittävän suklaakerroksen, käytä sata grammaa enemmän suklaata ja hieman enemmän kermaa.

Koristele kakku vadelmilla, murustetuilla marengeilla ja suklaakaramelleilla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Miksi käyttää Nutellaa, kun reseptissä on sokereita jo riittämiin?