Nutellalla täytetty suklaakakku on ihanaa! Voit halutessasi sivellä sen alle kerroksen esimerkiksi aprikoosi- tai omenamarmeladia.

Ainekset 10 :lle annosta

200
g
taloussuklaata
200
g
voita tai margariinia
4
munaa
2
dl
sokeria tai fariinisokeria
¾
dl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
Vuokaan:
voita
Kostutus:
2
dl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Väliin:
350
g
Nutella-suklaalevitettä
Pinnalle:
200
g
taloussuklaata
½-¾
dl
kuohukermaa
vadelmia
marenkeja
suklaamakeisia

Ohje

  1. Paloittele suklaa kattilaan ja sulata yhdessä voin tai margariinin kanssa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita suklaa-voiseos joukkoon. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 150-asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Jäähdytä hetki ja kumoa.

  3. Leikkaa kakku kahteen osaan. Laita pohja tarjoiluvadille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle Nutella-suklaalevitettä. Nosta päälle toinen pohjaosa ja kostuta vanilja-maidolla.

  4. Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle ja levitä reunoja kohden. Anna valua osittain reunoille. Mikäli haluat reunatkin peittävän suklaakerroksen, käytä sata grammaa enemmän suklaata ja hieman enemmän kermaa.

  5. Koristele kakku vadelmilla, murustetuilla marengeilla ja suklaakaramelleilla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.