Irish coffee suklaajuustokakku

Irish Coffee Suklaajuustokakku
  • Suklaajuustokakku on yksi suosituimpia juustokakkuja.
  • Tässä suklaajuustokakku on maustettu vahvasti kahvilla irlantilaiseen tyyliin, mukana on Irish coffeen Irish cream. Kakkuun sopii hyvin myös viski.
  • Halutessaan kakun voi tehdä ilman alkoholia ja käyttää sen sijaan pelkästään vahvaa kahvia.
    • Kakun voi tehdä ajoissa pakastimeen ja sulattaa hitaasti jääkaapissa ennen tarjoilua.
1 juustokakku, 22-25 cm halkaisija (irtopohjavuokaan vähintään 4 cm korkealla reunalla)
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
Täyte:
6liivatelehteä
1dlvahvaa kahvia
100gtummaa suklaata
4dlkuohukermaa (2 tlk)
½dlsokeria
3tltummaa kaakaojauhetta
400gtuorejuustoa
½dl(Baileys) Irish cream- tai Irish coffee-likööriä tai viskiä
Koristelu:
1tlksuklaisia kahvipapuja, muita suklaisia koristeita tai tummaa suklaata
sitruunamelissan pieniä lehtiä

Valmistusohje

Sulata taikina ja ota siitä 2/3 pohjalevyksi. Painele tai kauli se irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle, jossa on leivinpaperipala pohjan päällä. Reunoille ei tule taikinaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7–8 min, varo paistamasta liikaa. Leivo lopusta taikinasta pieniä pipareita, paista uunissa, n. 5–6min riittää. Anna kaikkien jäähtyä.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min ajan. Kuumenna kahvi pienessä kattilassa tai kipossa mikrossa kiehuvaksi, sulata suklaapalat kahviin. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan kahvi-suklaaseokseen. Älä keitä enää, vain sulatus riittää.

Vatkaa kerma, sokeri ja kaakaojauhe vaahdoksi, lisää tuorejuusto lopuksi hyvin vatkaten joukkoon. Mittaa likööri tai viski suklaa-kahviseokseen ja tämä kaada seos lähes huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä ohuen nauhana vispaten vaahdon joukkoon. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele kauniisti suklaisilla kahvipavuilla tai suklaa koristeilla ja / tai sulatetulla suklaanauhalla sekä pienillä vihreillä sitruunamelissan lehdillä ennen tarjoilua. Tarjoile lisänä lopputaikinasta leivottuja pipareita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)