Juustokakku suklaapohjalla

Juustokakku suklaapohjalla
Noin 15:lle, 28 cm irtopohjavuoka
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa (380 g)
Vuokaan:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
8liivatelehteä
½dlsitruunamehua
500gmascarpone-tuorejuustoa
½dlsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4dlkuohukermaa (2 tlk)
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
1tlkgranaattiomenan siemeniä
mintunlehtiä

Valmistusohje

Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoasta niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin, jotta saat siihen täytteen päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min ajan. Kuumenna ½ dl sitruunamehua kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos ja mehu tai likööri. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi erikseen ja yhdistä vaahtoon varovasti juustoseos. Kaada hyytelö vuoassa olevalle jäähtyneelle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.  Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele kauniisti ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tästä sain erinomaisen kakun ystäväni juhliin. Plussaa myös että resepti sopii kasvissyöjälle.