Suklaa-punajuurikakku

Suklaa-punajuurikakku, Kuva: Kaisa Sillanpää
Kuva: Kaisa Sillanpää
15-20 viipaletta
200gtummaa suklaata
75gmargariinia tai voita
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2tlleivinjauhetta
dlmuscovadosokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkanelijauhetta
250gkeitettyjä punajuuria soseutettuna
1dlmaustamatonta jugurttia
2munaa
Kuorrutus:
250gvalkosuklaata
1muna
½dlvettä
1dlhienoa sokeria
150gmargariinia tai voita
Koristeeksi:
suklaamakeisia, pähkinöitä tai strösseleitä

Valmistusohje

Sulata tumma suklaa rasvan kanssa vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää punajuurisose, jogurtti, kevyesti vatkatut munat sekä suklaaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaa. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Valmista kuorrute: Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa muna vaahdoksi. Laita vesi ja sokeri kattilaan, anna kiehua kunnes sokeri on sulanut. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana munan sekaan samalla vatkaten. Lisää voi pieninä paloina ja lopuksi valkosuklaa. Sekoita hyvin. Levitä seos kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. 

VINKKI: Kokeile myös täytekakuksi leivottavaa ihanaa suklaakakkua.

Resepti:
Kaisa Sillanpää (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailu, vuonna 2013)

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)