Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri-suklaakakku
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
4dlerikoishienoa sokeria
3tlleivinjauhetta
1tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
2dlrypsiöljyä
3munaa
150gtummaa suklaata murusina
500gkeitettyä, raastettua punajuurta
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
pala voita
Kuorrute:
200gtuorejuustoa
2-3dltomusokeria
(1pssahramia)

Valmistusohje

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen isossa kattilassa kunnes pehmenevät. Keskisuuret punajuuret  noin 40 minuuttia.  Valuta punajuuret ja kuori ne kylminä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää öljy muna-  ja sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää raastetut punajuuret, suklaa ja jauhoseos ja sekoita taikinaksi. Voitele vuoka voilla  ja vuoraa korppujauhoilla tai kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa  n. 30 minuuttia. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sahrami kulhossa. Kuorruta jäähtynyt kakku.  

Resepti:
Sikke

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Minkä kokoista vuokaa suosittelet? Onko tämä leivonnainen parhaimmillaan tuoreena vai 'tekeentyneenä'?
Vuoan halkaisija voi olla 24cm tai 26cm, riippuen miten paksun kakusta haluaa. Kakku on parhaimmillaan viileässä levänneenä, esim. seuraavan päivänä. Terv. Kuluttajaneuvonta