Punajuuri-suklaakakku

3 t , josta valmisteluaika 1 t
3 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
4 | dl | erikoishienoa sokeria |
3 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | dl | rypsiöljyä |
3 | munaa | |
150 | g | tummaa suklaata murusina |
500 | g | keitettyä, raastettua punajuurta |
1 | dl | Myllyn Paras Korppujauhoja |
pala voita | ||
Kuorrute: | ||
200 | g | tuorejuustoa |
2-3 | dl | tomusokeria |
(1 | ps | sahramia) |
Valmistusohje
- Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen isossa kattilassa kunnes pehmenevät (keskisuuret punajuuret noin 40 minuuttia).
- Valuta punajuuret ja kuori ne kylminä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää öljy muna- ja sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
- Lisää raastetut punajuuret, suklaa ja jauhoseos ja sekoita taikinaksi. Voitele vuoka voilla ja vuoraa korppujauhoilla tai kookoshiutaleita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sahrami kulhossa. Kuorruta jäähtynyt kakku.
VINKKI! Jos kotoa ei löydy punajuuria ja mielesi tekee mehevää suklaista kakkua, kannattaa kokeilla klassista suklaakakkua!
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (6)
Voiko tähän käyttää kaupan hyllyltä säilyke punajuuria?
Punajuurisäilykkeissä on yleensä etikkaliemi, joten siitä tulee etikkainen maku leivonnaiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miten tämä mahtaa kestää pakastamista?
Minkä kokoista vuokaa suosittelet?
Onko tämä leivonnainen parhaimmillaan tuoreena vai 'tekeentyneenä'?
Kommentoi reseptiä