Ainekset n. 30 palaa annosta

Taikina:
3
munaa
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
kaakaojuomajauhetta
dl
kaakaojuomaa
150
g
voita tai margariinia
Päälle:
150
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
¾
dl
kaakaojuomajauhetta
1
rkl
kaakaojuomaa

Ohje

  1. Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä.

  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.

  3. Sekoita erikseen jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojuomajauhe keskenään.

  4. Sekoita jauhoseos munavaahtoon vuorotellen kaakaojuoman ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.

  5. Aseta reunalliselle uunipellille iso leivinpaperi aina reunoille asti ja voitele se.

  6. Kaada taikina pellille, levitä tasaiseksi.

  7. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

  8. Valmista pohjan paistumisen aikana rapea tosca. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaakaojuomajauhe ja hiutaleet sekä vehnäjauhot, sekoita murumaiseksi. Ota liesi pois päältä ja lisää lopuksi kaakaojuoma. Anna lämmetä ja ota kattila pois levyltä. Levitä seos ennen kuin se jämähtää puolikypsän pohjan pinnalle ja jatka paistamista vähän lämpimämmän (225-asteisen) uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 minuuttia niin, että tosca saa vähän väriä.

  9. Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.