Rapeat toscapalat kaakaolla

Rapeat toscapalat kaakaolla
35 min, josta valmisteluaika 15 min
n. 30 palaa
Taikina:
3munaa
dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
½dlkaakaojuomajauhetta
dlkaakaojuomaa
150gvoita tai margariinia
Päälle:
150gvoita tai margariinia
dlsokeria
¾ dlkaakaojuomajauhetta
dlAngry Birds Hatchlings Kaura-riisipuuroa
3rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklkaakaojuomaa

Valmistusohje

Sulata taikinaan tuleva rasva etukäteen, anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.

Sekoita erikseen jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään.

Sekoita jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon ja jäähtyneen sulatetun rasvan kanssa.

Aseta reunalliselle uunipellille iso leivinpaperi aina reunoille asti ja voitele se.

Kaada taikina pellille, levitä tasaiseksi.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Valmista pohjan paistumisen aikana rapea tosca. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri ja hiutaleet sekä vehnäjauhot, sekoita murumaiseksi. Ota liesi pois päältä ja lisää lopuksi maito. Anna lämmetä ja ota kattila pois levyltä. Levitä seos ennen kuin se jämähtää puolikypsän pohjan pinnalle ja jatka paistamista vähän lämpimämmän (225-asteisen) uunin toiseksi ylimmällä tasolla noin 5 minuuttia niin, että tosca saa vähän väriä.

Leikkaa levy jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)