Karpalo-murotaikinapalat

Karpalo murotaikinapalat
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Paahdettu kaura ja kardemumma tuovat makua ja rouheaa rakennetta tähän amerikkaista alkuperää olevaan reseptiin. Täytteeksi kirpakkaa karpalohillo tai oman puutarhan marjahilloa.

1 iso uunipellillinen, n. 30 kpl
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tlleivinjauhetta
½tlkardemummaa
dlsokeria
½sitruunan raastettu kuori ja mehu
300gvoita kuutioituna
2kananmunaa
Täyte:
2dlkarpalomarmeladia (paiston kestävää)

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki kuiva-aineet ja sitruunamehu yleiskoneessa. Lisää joukkoon voi voimakkaasti sekoittaen, ja lopuksi kananmunat yksitellen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. 

  2. Jaa taikina kahteen osaan ja kääri tiiviisti muovikelmuun. Siirrä pakastimeen tekeytymään tunniksi. Edellä mainitut työvaiheet voit välttää käyttämällä valmista Myllyn Paras kauramurotaikinaa.

  3. Notkista karpalomarmeladi muutamalla lusikan pyöräytyksellä. Varaa raastinrauta, jossa on noin 5 mm:n silmäkoko ja levitä leivinpaperi uunipellille. Raasta ensimmäinen puolisko taikinasta ohueksi verkkomaisen tasaiseksi kerrokseksi paperin päälle. Levitä hillo taikinan pinnalle mutta vältä painelemasta taikinaa tasaiseksi. Raasta jälkimmäinen puolisko taikinasta hillon päälle.

  4. Paista koko komeutta 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi pikkuleiviksi. Sirottele pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)