Suklaa-karamellipiirakka

Suklaa-karamellipiirakka
2 t , josta valmisteluaika 15 min

•    Kun halutaan päästä helpolla, piirakat voi leipoa käyttäen valmiita pakastepiirakkataikinoita.
•    Makeisiin piirakoihin sopii hyvin makea piirakkataikina tai murotaikina. Herkullisen kaurainen Pyöreä Kauramurotaikina sisältää 24 % kauraa. Pyöreä Piirakkataikina on taasen yleistaikina, joka pitää hyvin rakenteensa leikattaessa kypsää piirakkaa vuoasta.
•    Karamellisoitu kondensoitu maito (usein ruskea tölkki) on kinuskista ja nopeaa käyttää. Myös tavallinen kondensoitu maito (usein sininen tölkki) voidaan keittää paksuksi kinuskiksi, mutta se vaatii paljon aikaa, joten on kätevämpää ostaa maito valmiina kinuskina.
•    Suklaaganache on suklaasta ja kermasta valmistettu monikäyttöinen ja muuntautuva kuorrute, joka sopii niin kakkujen täytteeksi kuin kuorrutteeksi sekä vaahdotettuna myös keksien ja leivosten täytteeksi.
 

1 piirakka, ø n. 24 cm, 10–12 palaa
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Karamellitäyte:
30gvoita (2 rkl)
30gruokokidesokeria (2 rkl)
1tlkkaramellisoitua kondensoitua maitoa (n. 400 g)
50ghasselpähkinärouhetta (1 dl)
Suklaaganache (kuorrute):
1dlkuohukermaa
150gtummaa suklaata
Koristelu:
½dlrouhittuja hasselpähkinöitä
hiven suolahiutaleita

Valmistusohje

  1. Ota pakastetaikina ajoissa sulamaan jääkaappiin tai vähintään puoli tuntia ennen leivontaa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 °C:seen. Aseta irtoreunaisen laakean kakkuvuoan pohjalevyn päälle leivinpaperi, sulje reuna kiinni ja leikkaa ylimäärät pois.

  2. Painele taikina vuoan pohjalle levyksi. Paista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla kypsäksi (n. 10 min). Siirrä pohja viileään jäähtymään.

  3. Sulata karamellitäytteen voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri sulamaan ja valuta heti sen jälkeen joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito. Hämmennä seosta miedolla lämmöllä 4–5 min. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon pähkinärouhe. Levitä seos heti jäähtyneen piirakkapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä viileään jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.

  4. Mittaa ganachea varten kerma kattilaan ja anna sen kuumentua. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoita. Siirrä kattila pois liedeltä. Anna tekeytyä pari minuuttia ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi suklaaganacheksi. Anna jäähtyä 5–10 min huoneenlämmössä ja kaada ganache karamellitäytteen päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)