Sitruunainen marja-marenkitorttu

Sitruunainen marja-marenkitorttu
40 min, josta valmisteluaika 20 min

Maaliskuussa vietämme kansainvälistä naistenpäivää. Kevään juhlahetket alkavat muutenkin olla käsillä. Oikaisemallakin saat aikaiseksi superherkullisen tarjottavan. Valmista ihana sitruunainen marenkitorttu, jonka marenkiin on kätketty ihania pakastemarjoja. Voit vaihtaa täytteitä sesonkien mukaan. Kokeile myös vaikkapa pähkinä-suklaalevitettä tai lakritsilevitettä.

8 annosta
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
340gvalmista sitruuna- tai limetahnaa
Marja-marenki:
2kananmunanvalkuaista
¾dlsokeria
3dlpakastemarjasekoitusta

Valmistusohje

  1. Ota piirakkataikina sulamaan noin tunti ennen leivontahetkeä. Kiireessä voit laittaa jäisen taikinan mikroaaltouuniin hetkeksi ja sulattaa puolen minuutin erissä käsiteltäväksi.

  2. Painele taikina halkaisijaltaan 22–24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  3. Lusikoi torttulevyn päälle sitruuna- tai limetahnaa.

  4. Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten vähän kerrallaan, kunnes saat kestävän valkoisen marengin. Sekoita joukkoon pakastemarjat. Lusikoi marja-marenki täytteen päälle ilmavasti.

  5. Laita piirakka 250–300-asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja vahdi uuniluukulla. Piirakka on valmis, kun pinnalla on kauniita ruskeita pilkkuja. Nämä tulevat kovassa lämmössä hyvin nopeasti. Jäähdytä ja tarjoa!

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)