Tämä helppo sitruunapiirakka valmistuu kätevästi valmiista pakastetaikinasta. Tarvitset täytteeseen vain neljää raaka-ainetta: kermaa, munia, sokeria ja sitruunoita. Piirakan on hyvä olla jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi!
Jotta piirakasta saa leikattua kauniita paloja, kannattaa esipaistetun piirakkapohjan pinta voidella rikotulla kananmunan keltuaisella. Keltuainen estää täytettä valumasta pohjan lävitse ja tarttumasta vuokaan kiinni.
Esipaista piirakkapohja, painele sulanut taikina piirakkavuokaan ja lisää taikinan päälle paino, joka estää pohjaa nousemasta uunissa. Painoksi sopivat vaikkapa kuivat herneet leivinpaperin päällä. Paista piirakkapohja 200-asteisessa uunissa 8-10 min.
Sivele jäähtyneen pohjan pinta rikotulla kananmunan keltuaisella, se estää täytteen valumisen pohjan lävitse vuokaan.
Kiehauta kerma, sitruunanmehu sekä -kuori ja sokeri.
Lisää joukkoon kanamunat ja siivilöi täyte (mahdollisten kananmunankuorien ja sitruunan kuorien vuoksi)
Kaada siivilöity täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja hyydytä uunissa 100-asteessa noin 30-40min, kunnes täyte on hyytynyt.
Ota uunista ulos, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera.
VINKKI: Voit tehdä sitruunapiirakan pintaan karamellimaisen rapean pinnan ripottelemalla täytteen päälle juuri ennen tarjoilua ruokokidesokeria ja paahtamalla sen kaasupolttimella.
Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto