Mustikka-sitruunamelissapiirakka

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikka-sitruunamelissapiirakka

Tällä reseptillä Kolmistaan-blogin Karoliina osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.

 

Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
Täyte:
3dlmustikoita
½-1ruukkutuoretta sitruunamelissaa
2dlsokeria
2-3dlkermaviiliä
2kananmunaa
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
ripaus kardemummaa

Valmistusohje

Ota Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista.

Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella.

Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, puristettu sitruunamehu ja kardemumma kermaviiliin. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.

Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos.

Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä.

Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa. 

Resepti:
Karoliina Sallinen, Kolmistaan

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)