Haettu sivustolta 15.8.2025
Tällä reseptillä Kolmistaan-blogin Karoliina osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.
Ainekset noin 8 annosta
Pohja:
Täyte:
3
dl
mustikoita
½-1
ruukku
tuoretta sitruunamelissaa
2
dl
sokeria
2-3
dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
ripaus kardemummaa
Ohje
- Ota Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina sulamaan noin 40 minuuttia ennen varsinaista leipomista.
- Valmista ensin sitruunamelissasokeri yhdistämällä sokeri ja sitruunamelissan lehdet kulhoon. Jauha ainekset tasaiseksi vihreäksi sokeriksi sauvasekoittimella.
- Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla munat, puristettu sitruunamehu ja kardemumma kermaviiliin. Yhdistä lopuksi sitruunamelissasokeri tähän seokseen.
- Taputtele sulanut kauramurotaikina pyöreälle uunivuoalle. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Paista pohjaa yksikseen 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Ripottele mustikat vähän paistuneen piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kermaviiliseos.
- Paista piirasta vielä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai niin kauan, että se on kypsä.
- Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.
Resepti:
Karoliina Sallinen, Kolmistaan
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua