Kuningatar Valkosuklaapiirakka

40 min, josta valmisteluaika 10 min
- Itse leivottu marjapiirakka on kahvihetken ilo.
- Laita kesämarjat tuoreeltaan marjapiirakkaan.
- Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan.
- Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.
10-12 palaa
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea |
Täyte: | ||
1 | tlk | valkosuklaarahkaa (200 g) |
1 | dl | ruokakermaa |
1 | dl | valkosuklaata rouhittuna |
1 | muna | |
2 | dl | karhunvadelmia tai mustikoita |
2 | dl | vadelmia |
Valmistusohje
-
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (6)
Hei. Onko väliä mitä kermaa käyttää?
Piirakkaan voi käyttää haluamaansa kermaa. Muutkin kuin ruokakerma käyvät. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Sain Järvenpäässä, kyllä oli maukasta. Valmistan itselleni jouluksi.
Syötiin ystävättereni kanssa illallisen jälkiruokana. Oli hyvää ja molemmille tuli suut makeaksi :D Oli kyllä aika nopsa tehdä. Suosittelen kaikille!
Tosi hyvää, nam!
Voi kun hieno yhdistelmä. Pitää heti kokeilla:)
Kommentoi reseptiä