Kuningatar Valkosuklaapiirakka

Kuningatar Valkosuklaapiirakka

Itse leivottu marjapiirakka on kahvihetken ilo. Laita kesämarjat tuoreeltaan marjapiirakkaan. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan. Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.

10-12 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea
Täyte:
1tlkvalkosuklaarahkaa (200 g)
1dlruokakermaa
1dlvalkosuklaata rouhittuna
1muna
2dlkarhunvadelmia tai mustikoita
2dlvadelmia

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Hei. Onko väliä mitä kermaa käyttää?
Piirakkaan voi käyttää haluamaansa kermaa. Muutkin kuin ruokakerma käyvät. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Sain Järvenpäässä, kyllä oli maukasta. Valmistan itselleni jouluksi.
Syötiin ystävättereni kanssa illallisen jälkiruokana. Oli hyvää ja molemmille tuli suut makeaksi :D Oli kyllä aika nopsa tehdä. Suosittelen kaikille!
Tosi hyvää, nam!
Voi kun hieno yhdistelmä. Pitää heti kokeilla:)