Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä

Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä
45 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 10 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
n.4dlmustikoita, mustaherukoita tai vadelmia
Päälle, vaihtoehto 1:
1tlkkermaviiliä (200 g)
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1muna
Päälle, vaihtoehto 2:
½dljuoksevaa margariinia (pullosta)
1dlsokeria
2dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle.

  2. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Katso myös perinteinen marjapiirakka jogurttitäytteellä ja samalta sivulta löytyvät muut herkulliset marjapiirakoiden reseptit.

 

VINKKI: Kokeile paistaa tämä piirakka kesällä muurikkapannulla tai grilliin sopivassa piirakkavuoassa (esim. folio) miedolla lämmöllä pitkään. Silikonivuoat eivät sovi grilliin. Säädä grillin lämpö mahdollisimman alhaiselle tai laita piirakka ylemmäs normaalista ”pihvi”grillaustasosta. Paista piirakkaa, kunnes täyte alkaa hyytyä (n. 20 min), anna vielä tasaantua grillin jälkilämmöllä 10-15 min. Kannattaa siis valmistaa ensin pääruoka ja piirakka vasta sen jälkeen miedommalla lämmöllä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kiinnostuin reseptistä. Saisinko vinkkiä miten saada kyseisestä piirakasta jouluun sopiva tai joulumausteinen? Kirsikalla?
Täytteessä voi käyttää esim. jotakin maustettua rahkaa, jossa on jouluista makua ja käyttää täytteeseen sopivia marjoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta