Praliini-kesämarja-jätskiannokset

Praliini-kesämarja-jätskiannokset
30 min, josta valmisteluaika 10 min

Rapea praliini on helppo herkku valmistaa. Se säilyy hyvin ja sopii niin jäätelö- kuin rahka- tai jogurtti- ja marja-annoksien rapeaksi osaksi. Yksinkertaisimmillaan praliini syntyy pelkästään isoista kaurahiutaleista ja sokerista, mutta mantelilastut, pistaasi- ja suolapähkinät sopivat hyvin mukaan.

4–6 annosta
Praliini:
dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
dlmantelilastuja tai rouhittuja pistaasi- tai suolapähkinöitä
3dlsokeria
1tlvaniljasokeria
Voiteluun:
2tlrypsiöljyä
Lisäksi:
1l(vanilja)jäätelöä
½lmansikoita, mustikoita tai muita marjoja tai hedelmäpaloja

Valmistusohje

1. Voitele leivinpaperiarkki valmiiksi rypsiöljyllä.

2. Mittaa hiutaleet, mantelilastut tai rouhitut pistaasi- tai suolapähkinät, sokeri ja vaniljasokeri pinnoitettuun paistinpannuun tai laakean, paksupohjaiseen kattilaan. Halutessasi huokeaa tai mantelitonta ja pähkinätöntä praliinia, voit käyttää pelkästään 3 dl isoja kaurahiutaleita. Kuumenna koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes sokeri alkaa sulaa. Pienennä tehoa ja jatka sekoitusta miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa vähän paahtua (yhteensä n. 5 min). Varo kuumaa praliinia, sillä se on hyvin kuumaa.

3. Nosta pannu tai kattila liedeltä ja kaada seos nopeasti leivinpaperille. Levitä tasaiseksi. Odota, kunnes seos on täysin jäähtynyt.

4. Murskaa praliinia vähän käsin tai halutessasi hienompaa murskaa, siirrä praliini leikkuulaudalle ja leikkaa siitä veitsellä murskaa. Voit säästää muutamia isompia paloja annosten koristeeksi.

5. Kokoa annokset juuri ennen tarjoilua. Pilko kulhojen pohjille mansikoita ja lisää mukaan mustikoita tai muita marjoja. Ripottele päälle praliinia. Ota jäätelöstä palloja tai kuutioita annoksiin ja koristele annokset vielä marjoilla ja praliinilla. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit käyttää praliinin mausteeksi vaihtoehtoisesti kanelia tai kardemummaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)