Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä ruokaisa välipalaherkku.

Keitä mannapuuroa tuplamäärä ja syö siitä puolet (2 dl) puurona.

Smoothiepuikko, se on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi.

Voit tehdä puikoista maidottomia käyttäen jogurttina soija- tai kaurapohjaista jogurttivalmistetta ja rahkan tilalla vastaavaa kasviperäistä vaihtoehtoa.

Tarvitset mehujääpuikkomuotit, joita saat ruokamarketeista. Jos muotteja ei ole, voit tehdä puikot / jäädykkeet muffinivuokiin.

Tee näitä puikkoja isompi annos pakastimeen. Näitä voit ottaa välipalan pakastimesta tarpeen mukaan. Smoothiepuikko onkin kätevä ja miellyttävä välipala lapsille ja koululaisille.

Ainekset 2 annosta eli 4 dl puuroa, 8 kpl mehujääpuikkoja annosta

Tumma mannapuuro kattilassa:
5
dl
kookos- tai mantelimaitoa
Smoothie:
1
dl
maustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia
100
g
maustamatonta tai marjaisaa pehmeää rahkaa
1
kypsä avokado
50
g
salaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1-2 dl)
1
omena tai banaani (tai 1 dl omenasosetta)
2
dl
mustikoita
3
rkl
hunajaa, kookos- tai ruokosokeria
2
tl
lakritsijauhetta tai vaniljasokeria
2
dl
jäähtynyttä tummaa mannapuuroa

Ohje

  1. Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta smoothiepuikkoihin, toisen puolet voit syödä puurona.
  2. Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.
  3. Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.
  4. Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.

VINKKI: Jos mehujääpuikko-muotteja ei ole, voit tehdä puikot vaikka silikoni-muffinivuokiin, kaada niihin smoothie ja aseta halutessa keskelle tikut pystyyn jäätymään. Ilman tikkuja toimii myös lusikoitavana välipalana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.