Mannasmoothiepuikot

3 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
- Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä välipalaherkku.
- Keitä mannapuuroa tuplamäärä ja syö siitä puolet (2 dl) puurona.
- Smoothiepuikko, se on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi.
- Voit tehdä puikoista maidottomia käyttäen jogurttina soija- tai kaurapohjaista jogurttivalmistetta ja rahkan tilalla esim. Yosan kasviperäistä vaihtoehtoa rahkalle.
- Tarvitset mehujääpuikkomuotit, joita saat ruokamarketeista. Jos muotteja ei ole, voit tehdä puikot / jäädykkeet muffinivuokiin.
- Tee näitä puikkoja isompi annos pakastimeen. Näitä voit ottaa välipalan pakastimesta tarpeen mukaan. Smoothiepuikko onkin kätevä ja miellyttävä välipala lapsille ja koululaisille.
- Tumma ”mannapuurojätskipuikot” ovat ruokaisia pitäen nälkää loitolla.
- Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
2 annosta eli 4 dl puuroa, 8 kpl mehujääpuikkoja
Tumma mannapuuro kattilassa: | ||
5 | dl | kookos- tai mantelimaitoa |
3/4 | dl | Myllyn Paras Tumma Mannasuurimoita |
Smoothie: | ||
1 | dl | maustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia |
100 | g | maustamatonta pehmeää rahkaa tai Yosa Sport Marjamixiä |
1 | kypsä avokado | |
50 | g | salaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1-2 dl) |
1 | omena tai banaani (tai 1 dl omenasosetta) | |
2 | dl | mustikoita |
3 | rkl | hunajaa, kookos- tai ruokosokeria |
2 | tl | lakritsijauhetta tai vaniljasokeria |
2 | dl | jäähtynyttä tummaa mannapuuroa |
Valmistusohje
- Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta, toisen puolet voit syödä muuten.
- Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.
- Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin, että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.
- Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.
VINKKI: Jos mehujääpuikko-muotteja ei ole, voit tehdä puikot vaikka silikoni-muffinivuokiin, kaada niihin smoothie ja aseta halutessa keskelle tikut pystyyn jäätymään. Ilman tikkuja toimii toki myös lusikoitavana välipalana.
Kommentoi reseptiä