Mannasmoothiepuikot

Mannasmoothiepuikot
  • Valmista tummista mannasuurimoista keitetystä mannapuurosta hitaita hiilihydraatteja sisältävä välipalaherkku.
  • Keitä mannapuuroa tuplamäärä ja syö siitä puolet (2 dl) puurona.
  • Smoothiepuikko, se on kuin jätskipuikko, mutta ravinto-arvoiltaan monipuolisempi.
  • Voit tehdä puikoista maidottomia käyttäen jogurttina soija- tai kaurapohjaista jogurttivalmistetta ja rahkan tilalla esim. Yosan kasviperäistä vaihtoehtoa rahkalle.
  • Tarvitset mehujääpuikkomuotit, joita saat ruokamarketeista. Jos muotteja ei ole, voit tehdä puikot / jäädykkeet muffinivuokiin.
  • Tee näitä puikkoja isompi annos pakastimeen. Näitä voit ottaa välipalan pakastimesta tarpeen mukaan. Smoothiepuikko onkin kätevä ja miellyttävä välipala lapsille ja koululaisille.
  • Tumma ”mannapuurojätskipuikot” ovat ruokaisia pitäen nälkää loitolla.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
2 annosta eli 4 dl puuroa, 8 kpl mehujääpuikkoja
Tumma mannapuuro kattilassa:
5dlkookos- tai mantelimaitoa
3/4dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
Smoothie:
1dlmaustamatonta tavallista, soija- tai kaurajogurttia
100gmaustamatonta pehmeää rahkaa tai Yosa Sport Marjamixiä
1kypsä avokado
50gsalaattia tai syötäviä luonnonyrttejä (1-2 dl)
1omena tai banaani(tai 1 dl omenasosetta)
2dlmustikoita
3rklhunajaa, kookos- tai ruokosokeria
2tllakritsijauhetta tai vaniljasokeria
2dljäähtynyttä tummaa mannapuuroa

Valmistusohje

Valmista ensin ohjeen annos mannapuuroa. Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Jäähdytä puolet puurosta, toisen puolet voit syödä muuten.

Mittaa smoothieen tulevat ainekset mikseriin tai korkeareunaiseen sekoituskannuun ja surauta tasaiseksi smoothieksi. Lisää 2 dl jäähtynyttä mannapuuroa ja surauta uudelleen, saat smoothieen mannapuuron kanssa pehmeän rakenteen. Tarkista mieleinen smoothien maku.

Jaa smoothie mehujääpuikkomuotteihin niin, että ne tulevat täyteen. Laita smoothiepuikot pakastimeen pystyasennossa ainakin kolmeksi tunniksi.

Nauti mannasmoothiepuikko kun tarvitset hyvän välipalan. Lämmitä puikkoa muovikuoressaan lämpimän vesihanan alla hetki niin, että puikko irtoaa.

VINKKI: Jos mehujääpuikko-muotteja ei ole, voit tehdä puikot vaikka silikoni-muffinivuokiin, kaada niihin smoothie ja aseta halutessa keskelle tikut pystyyn jäätymään. Ilman tikkuja toimii toki myös lusikoitavana välipalana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)