Suklainen mannaherkku yhdelle

suklainen mannaherkku yhdelle
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Mannaherkku sopii välipalaksi tai jälkiruoaksi kylmänä.
  • Keitä mannasuurimot ensin soija- tai kookosmaidossa puuroksi mikroaaltouunissa. Mikroaaltouunien tehoissa on eroja, ole tarkkana, että puuro ei kiehu yli, vispaa puuroa kypsennyksen aikana riittävän usein.
  • Voit valmistaa puuron myös kattilassa, keitä 2 hengen annos. Syö puolet puurosta sellaisenaan aamulla (ilman suklaata) ja lisää toiseen puoleen suklaa ja muut ohjeen maustavat aineet.
  • Mannaherkun voi valmistaa lasipurkkiin tms. tölkkiin ja ottaa mukaan evääksi. Herkku on maidoton ja makeutusaineena on hunaja.
1 iso annos
Tumma mannapuuro mikroaaltouunissa (1 annos):
3dlsoija- tai kookosmaitoa
½ dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
Mannaherkun aineet puuroon (1:lle)
2-3palaatummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60-75 %)
1/3tlvaniljasokeria (1 maustemitta)
1/3tlsuolaa (1 maustemitta)
1-2tlhunajaa
½dlmantelijauhetta tai kookoshiutaleita
Lisäksi
1dlsoija- tai soija-kookosjogurttia tms. paksua jogurttia
n.1dlvadelmia tai herukoita
---------------------------------------------------
Tumma mannapuuro kattilassa (2 annosta):
6dlkookos- tai mantelimaitoa
1dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita

Valmistusohje

Valmista ensin 1 annos mannapuuroa mikroaaltouunissa.

Mittaa neste syvälle lautaselle tai isohkoon kippoon, ripottele joukkoon suurimot haarukalla sekoittaen. Kypsennä mikroaaltouunissa n. 4 minuutin ajan aina vähän väliä sekoittaen. (Esimerkiksi: kuumenna täydellä teholla (800 W) kiehuvaksi 2 min välillä sekoittaen haarukalla, jatka kypsentämistä täydellä teholla ½-1 min niin, että seos kiehahtaa uudelleen, sekoita jälleen ja jatka kypsentämistä puolella teholla 1 min, kunnes puuro hieman sakenee.)

Lisää heti kuumaan, vielä löysään mannapuuroon suklaapalat, mausteet ja hunaja. Sekoita tasaiseksi. Lisää mantelijauhetta tai kookoshiutaleita. Anna puuron jäähtyä kunnolla, 1 tunti jääkaapissa, jolloin annos samalla sakenee.

Tee välipalaherkku pikkukippoon tai jälkiruokakulhoon, jos syöt herkun kotona tai tee se lasipurkkiin tms. kannelliseen kippoon, jos otat annoksen mukaan evääksi. Laita kipon pohjalle suklaaherkku, lisää päälle puolet marjoista, sitten jogurttikerros ja laita päälle loput marjat. Säilytä viileässä.

---------------------------------------------------

Tumma mannapuuro kattilassa (2 annosta):

Kuumenna maito koko ajan hämmentäen kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Vispilöi sekaan mannasuurimot. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)