Vispipuuro marjoista

Vispipuuro marjoista

Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin. Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman. Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa. Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.

3-4:lle
7dlvettä
4dlpuolukoita tai herukoita tms.
n.½dl(stevia)sokeria
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (85)

Tuli todella väkevää pakaste puolukoista. Pitäiskö olla päivä jääkaapissa, että maut tasaantuu? Nim. lumiukko
Sokerin määrää voi vähän lisätä, jos puuron maku on liian kirpeä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ennen tuli vispipuurosta ilmavaa ja melkein höttöä. Nyt en saa samanlaista kuohkeutta, vaikka kuinka vatkaisin. Tummasta mannasta keitin viimeksi, mutta en saanut mieleistäni. Puolukkakausi alkaa ja haluaisin vielä onnistua saamaan oikein vanhanajan " lappapuuron", kuten meillä täällä Pohjanmaalla aikoinaan puuroa kutsuttiin. terveisin mummukka
Mulla tulee ihan erilaista puuroa ku äidillä. Hän kuulemma laittaa vähän enempi sokeria niin tulee mukaan sen takia kuohkeempaa. Ite en ole vielä ehtinyt testaamaan.
Kuohkeimman vispipuuron saa vaaleista mannasuurimoista. Runsaskuituisista tummista mannasuurimoista ja kauramannasuurimoista ei tule yhtä kuohkeaa vispipuuroa kuin tavallisista vaaleista mannasuurimoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ei tarvitse seuloa tervellisiä marjoja pois, kun hiljaisella tulella käyttää sauvasekoittajaa. Marjoista ei ole tietoakaan, jos ei niitä halua.
Joo hyvä resepti on ja saa pakastinta tyhjennettyä.
hyvä
Laitoin joukkoon äidin rakkaudella tekemää punaherukka-mansikka-raparperimehua...aivan loistavaa. Lisäksi paseeraan puolukat siivilän läpi, jolloin mausta tulee vielä intensiivisempi.
Karviaisista tulee todella maukas puuro.