Vispipuuro

Vispipuuro marjoista
15 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin.
  • Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman.
  • Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä.
  • Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
  • Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.
3-4:lle
7dlvettä
4dlpuolukoita tai herukoita tms.
n.½dl(stevia)sokeria
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.

  2. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

  3. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

  4. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (129)

Tapaan keittää tummat mannasuurimot puuroksi sokerivedessä, lisätä soseutetut marjat keittoajan viimeiselle minuutille. Marjojen raikkaus säilyy, C-vitamiinit myös. Syödään jäähtyneenä, vispattuna tai ilman, maitoon valmistetun vaniljakastikkeen kera. Lasten herkkua.
Hyvä niksi on surauttaa marjojen kuoret sauvasekoittimella keittämisen jälkeen. Tulee kuohkeaa puuroa eikä mene ravintoaineet hukkaan! :)
Just sopiva.
Sokerin laitan vasta sitten kun kuoret siivilöity.
Kävi vahinko, kiireessä humpsautin kaikki ryynit kerralla... Ihan vastaisuuden vuoksi kysynkin, onko puuro menetetty vai onko jotain kikkoja millä puurosta saa silti kuohkeaa?
Hei, Tein eka kertaa tätä lapsuuden herkkua. Puurosta ei kuitenkaan tullut kuohkeaa vaan sitkeää, vaikka vatkasin sähkövatkaimella 5 minuuttia ja muutenkin seurasin ohjetta. Missä vika. nimimerkki Eka kertaa
Itse jätän puuron melko löysäksi, silloin kuohkeutuu parhaiten eikä jääkaappikylmänäkään menee liian jämäkäksi.
Tein kanssa ohjeen mukaan ja jäähdytin lopulta jääkaapissa ihan viileäksi, tuli sitkeä liisteri, mutta kun lisäsin n. 5dl vettä niin lähti vatkaantumaan ja tuli ihan hyvää. En tiedä, haihtuko kiehuessa vettä jotenkin liikaa tms.
Puuro vaahtoutuu parhaiten jääkaappikylmänä, sitkeää siitä ei pitäisi tulla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämmöisenä ei-keittiöhenkilönä tuossa heti kiinnostaisi kuulla/nähdä myös, että kauanko kuohkeaksi-vatkaamisvaihe kestää - tätä ei mainita missään vispipuuro-ohjeessakaan kuin vain "vatkaa kuohkeaksi"... Enemmän voisi myös videolla kuvata sitä kohdetta eli puuroa kattilassa valmistuksen eri vaiheissa.

Pages