Vispipuuro

Vispipuuro marjoista
15 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin.
  • Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman.
  • Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä.
  • Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
  • Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.
3-4:lle
7dlvettä
4dlpuolukoita tai herukoita tms.
n.½dl(stevia)sokeria
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.

  2. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

  3. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

  4. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (119)

Tämmöisenä ei-keittiöhenkilönä tuossa heti kiinnostaisi kuulla/nähdä myös, että kauanko kuohkeaksi-vatkaamisvaihe kestää - tätä ei mainita missään vispipuuro-ohjeessakaan kuin vain "vatkaa kuohkeaksi"... Enemmän voisi myös videolla kuvata sitä kohdetta eli puuroa kattilassa valmistuksen eri vaiheissa.
Vatkausaika on noin 5 minuuttia sähkövatkaimella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiitos.erittäin hyvä kuohkea ja kiiltävä hyväpä!
Sokeria kannattaa laittaa 1 dl, jos ei pidä erityisen happamasta puurosta.
kuinkahan paljon yksi annos sisältää hiilihydraatteja jos on sokeroitua puolukka hilloa
Käytän vispipuuroon aroniaa. Yleensä mukaan myös puolukkaa antamaan lisää väriä.
Jokaisesta puuroreseptistä vähennän ryynien määrästä aina pois n. 1/4 osaa ja hyvää KUOHKEAA tulee. Esim. riisipuuron ryynimäärästä vähennän ainakin n. 1/4 vähintään, niin puuro on vielä kylmänäkin ihanan pehmeätä ja "puuromaista"! (Kaikki puurothan sakeutuu jäähdyttyään ja minä en pidä sellaisesta, että voi vaikka veitsellä leikata siivun!) nimim. 60-vuotta puuroja keitelty
Voiko vispipuuroon käyttää tummia mannasuurimoita?
Minä teen aina tummilla mannaryyneillä ja hyvää tulee, maukkaampaa kuin vaaleilla. Nam!
Voi käyttää tummia mannasuurimoita. Vaahdosta ei tule kuitenkaan yhtä kuohkeaa kuin vaaleilla mannasuurimoilla tehdessä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages