Vispipuuro

Vispipuuro marjoista
15 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin.
  • Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman.
  • Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä.
  • Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
  • Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.
3-4:lle
7dlvettä
4dlpuolukoita tai herukoita tms.
n.½dl(stevia)sokeria
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.

2. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

3. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

4. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (107)

Jos pelkäät pohjaanpalaamista, lisää sokeri puuron vasta keittämisen loppuvaiheessa.
Lappapuuroon tilkka siirappia ja ruisleipää. Maistuu ihanalta :)
Niiiiin hyvväää, laitoin puolet puolukkaa ja puolet punaherukkaa, lailla pitäisi kieltää tämmönen herkku ku napa paukkuu :) Kiitos!
Aivan parhaita! Tuli yhtä hyvää kun aikanaan mummelin puurot!!! Kiitti ohjeista!
Hyvää tuli.
Kiva on saada kauraista mannaa ja tänään sitä kaupasta hakemaan!
Prk vaniljakastiketta vatkauksen yhteydessä niin Nam!
Itse syön vispipuuron kuohukerman kera.
Eikös valmista vispipuuroa voi huoletta pakastaa?
Vispipuuroa voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages