Vispipuuro

Vispipuuro marjoista
15 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Vispipuuroon käytetyistä marjoista perinteisin on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat oikein hyvin.
  • Vadelmat tai mansikat lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman.
  • Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, esim. 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita on hyvä määrä.
  • Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, 5 min kiehutus riittää. Kokeile myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
  • Jos korvaavista aineista ei irtoa nestettä yhtä paljon kuin puolukoista, käytä 8 dl vettä.
3-4:lle
7dlvettä
4dlpuolukoita tai herukoita tms.
n.½dl(stevia)sokeria
¼tlsuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.

  2. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.

  3. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.

  4. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (134)

Miksi niitä marjoja pitäisi keittää noin kauan ennen puuron keiton aloitusta? Vispipuuro on tosi hyvää sekä tuoreista- tai pakastemarjoista. Mut tuolla marjojen keittelyllä saa sanoa hyvästit vitamiineille. Jos tummat mannaryynit jäi edes jotain, jos vaaleat ryynit jäi pelkkiä turhia hiilareita.
Vispipuuroon ei tarvitse siivilöidä mitään esim. puolukkamehua. Nykykoneilla kaikki ainekset kuohkeutuvat, tulee vain tummenman punaista puuroa. Hyvää on.
Jos ei ole minkäänlaisia jauhoja vispipuuroon, niin voiko tehdä ilman jauhoja?
Vispipuuro ei onnistu pelkästä vedestä, marjoista, sokerista ja suolasta tehtynä. Terveisin, kuluttajaneuvomta
Tapaan keittää tummat mannasuurimot puuroksi sokerivedessä, lisätä soseutetut marjat keittoajan viimeiselle minuutille. Marjojen raikkaus säilyy, C-vitamiinit myös. Syödään jäähtyneenä, vispattuna tai ilman, maitoon valmistetun vaniljakastikkeen kera. Lasten herkkua.
Hyvä niksi on surauttaa marjojen kuoret sauvasekoittimella keittämisen jälkeen. Tulee kuohkeaa puuroa eikä mene ravintoaineet hukkaan! :)
Just sopiva.
Sokerin laitan vasta sitten kun kuoret siivilöity.
Kävi vahinko, kiireessä humpsautin kaikki ryynit kerralla... Ihan vastaisuuden vuoksi kysynkin, onko puuro menetetty vai onko jotain kikkoja millä puurosta saa silti kuohkeaa?
Hei, Tein eka kertaa tätä lapsuuden herkkua. Puurosta ei kuitenkaan tullut kuohkeaa vaan sitkeää, vaikka vatkasin sähkövatkaimella 5 minuuttia ja muutenkin seurasin ohjetta. Missä vika. nimimerkki Eka kertaa

Pages