Mansikka-mannapuuro

Mansikka-mannapuuro

Iki-ihana Suomi-ruoka on mansikkainen mannapuuro. Tee tarpeeksi vahva mansikkainen mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Laita joukkoon mansikoita. Vispaa joukkoon mannasuurimot ja sekoita silloin tällöin kysymisen ajan n. 10 min. Tarjoile mansikoiden ja maidon kanssa joko kuumana tai kylmänä. Halutessasi voit vaahdottaa puuron vispipuuroksi. Laita tällöin mansikat vasta lopuksi päälle. Yksinkertaista ja hyvää syntyy näin helposti!

4:lle
1lvettä + mehua
1lmansikoita
½-1dlsokeria
½-1tlmineraalisuolaa
dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
tai Kauramannasuurimoita

Valmistusohje

Valmista laimennettu mehu esimerkiksi seuraavasti: vettä n. 7 dl ja mehua n. 3 dl. Tarkista sopiva voimakkuus ja kiehauta mehu kattilassa. Lisää mansikat, sokeria (määrään vaikuttaa mehun voimakkuus ja makeus), hiven suolaa ja mannasuurimot vatkaten sekaan. Anna kypsyä hiljalleen n. 10 min välillä sekoittaen. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Oii!! Tästä tuli hirveän hyvää, nam nam :D
Kyproksen mansikoistakin tuli oikein maukas puuro. Sokeria vain lisäsin vähän enemmän, koska paikalliset mansikat eivät ole läheskään niin makeita kuin suomalaiset mansikat. Mehuksi valitsin supermarketin hyllystä metsämarjamehusekoituksen.
Täytin 4.6 50 -vuotta ja päätin pitää suuret juhlat sukuni kesken. Päätin tehdä ihanan mansikka-mannapuuron, jonka ohje oli todella helppo. No, minä vanhana leidinä pyysin miestäni apuun tekemään tätä puuroa, ja nykyäänkin hän tekee tätä melkein joka sunnuntai kello 17.02. Nam, kutsun myös serkkuni siskon syömään kanssamme. Kiitoksia hyvästä puurosta, kiitokset lähetti Vanha LADY Paula.
Todella hyvää myös kylmänä!!