Ainekset noin 10 palaa annosta

Täyte:
n.4
dl
mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia
Päälle, vaihtoehto 1:
1
tlk
kermaviiliä (200 g)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
muna
Päälle, vaihtoehto 2:
½
dl
juoksevaa margariinia (pullosta)
1
dl
sokeria

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle.

  2. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Katso myös perinteinen marjapiirakka jogurttitäytteellä ja samalta sivulta löytyvät muut herkulliset marjapiirakoiden reseptit.

 

VINKKI: Kokeile paistaa tämä piirakka kesällä muurikkapannulla tai grilliin sopivassa piirakkavuoassa (esim. folio) miedolla lämmöllä pitkään. Silikonivuoat eivät sovi grilliin. Säädä grillin lämpö mahdollisimman alhaiselle tai laita piirakka ylemmäs normaalista ”pihvi”grillaustasosta. Paista piirakkaa, kunnes täyte alkaa hyytyä (n. 20 min), anna vielä tasaantua grillin jälkilämmöllä 10-15 min. Kannattaa siis valmistaa ensin pääruoka ja piirakka vasta sen jälkeen miedommalla lämmöllä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

14 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.