Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset
9-12 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
250gvadelmahilloa
Kuorrutus:
5dlmansikkatomusokeria
½dlsitruunamehua
(n.4 tippaa manteliesanssia)
nonparelleja tai mantelilastuja

Valmistusohje

Leikkaa sulanut kauramurotaikina kahtia ja kaaviloi se puolta ohuemmaksi ja neliöiksi leivinpaperin päällä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä hillo toiselle levylle. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu sekä halutessasi manteliesanssi keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua tai vettä. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Haluaisin tehdä näitä tuleviin kastejuhliin ja mietinkin nyt, että voiko näitä pakastaa?
Voi pakastaa. Kuorrute on kuitenkin kauniimpi, jos sen laittaa vasta sulattamisen jälkeen leivoksiin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä.
Maistuvat taivaallisilta ja näyttävät myös.
Nam
Aivan tolkuttoman makeaa, mutta muuten ihan hyvää... (Eikä muuten kannata käyttää omenahilloa, ei tuu hyvää, nimimerkki vadelmahillo oli loppu)
Hyvää, mutta päällyste vähän liian makeaa.
Hyvin onnistuu ilman Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa, itsekin voi tehdä :)
Reseptin yläosassa, jossa ainesosat on lueteltu, ei mainita elintarvikeväriä. Sitten itse työohjeessa kuitenkin mainitaan tuo väri. Saako leivoksista vaaleanpunaisia käyttämällä mansikkatomusokeria, vai tarvitaanko myös elintarvikeväriä?
Mansikanmakuinen tomusokeri antaa punaisen värin kuorrutukseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta