Ainekset 9-12 palaa annosta

Täyte:
250
g
vadelmahilloa
Kuorrutus:
5
dl
mansikkatomusokeria
½
dl
sitruunamehua
(n.4 tippaa manteliesanssia)
nonparelleja tai mantelilastuja

Ohje

  1. Leikkaa sulanut kauramurotaikina kahtia ja kaaviloi se puolta ohuemmaksi ja neliöiksi leivinpaperin päällä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Levitä hillo toiselle levylle. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle.
  3. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu sekä halutessasi manteliesanssi keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua tai vettä.
  4. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle. Koristele nonparelleilla tai paahdetuilla mantelilastuilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Mansikkatomusokeri

Mansikkatomusokeri poistui markkinoilta n. vuonna 2020. Voit tehdä itse punaista tomusokeria sekoittamalla hieman punaista elintarvikeväriä tai geeliväriä 5 dl:aan tavallista valkoista tomusokeria. Mansikan makua kuorrutteeseen saat korvaamalla osan sitruunamehusta vahvalla mansikkamehulla.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.