Resepti-inspiraatiota mustikasta! Mustikasta on moneksi. Niillä on monia terveysvaikutuksia ja niitä on ihana syödä ihan sellaisenaan, mutta sen lisäksi niistä voi valmistaa herkullisia leivonnaisia, jälkiruokia, keittoja, kiisseleitä, mehuja, puuroja ja pirtelöitä. Mustikkapiirakoita unohtamatta, katso myös Mustikkapiirakkapäivä 6.8. reseptimme

Mustikka sopii hyvin leivontaan

Klassinen Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä on yksi kesän ihanimpia leivonnaisia - ei ihme, että se on kaikkein suosituin mustikkareseptimme! Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Voit tehdä pohjataikinan itse tai käyttää Myllyn Parhaan Pyöreä Kauramurotaikinaa. Kaurahiutale tekevät piirakkapohjasta erityisen maukkaan ja rapsakan. Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 

Mustikkapullat tuovat monelle mieleen ihania lapsuusmuistoja. Tällä Pikapulla -ohjeella teet nopeasti marjaisat mustikkapullat painamalla pullien keskustat mataliksi pienen lasin pohjalla ja laittamalla jokaisen pullan syvennyksen 1 rkl mustikoita.

Vegaaninen mustikkapiirakka on helppo ja nopea valmistaa. Valitse täytteeseen kaurapohjaiset tuotteet.

Mustikkamisu on herkullinen vaihtoehto mustikkapiirakalle. Piirakan pohjana on Pyöreä Kauramurotaikina, täytteenä mustikoita ja mascarponejuustoa. Tämän samettisen pehmeän Mustikkamisun kruunaa mustan vahvan kahvin ja Marsala-viinin yhdistelmä.

Mustikkaisia aamu- ja välipaloja

Mustikoista ja muista marjoista saa ihanan raikkaita aamupaloja esim. täysjyvähiutaleiden, leseiden, jugurtin ja rahkan kanssa. Mustikkamaljan voit tehdä jo illalla valmiiksi jääkaappiin. Kaurainen mansikka- tai mustikkaherkku valmistuu 5 minuutissa. Viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera kuuluu kesään ja se on hauska tehdä itse, toki viilin voi ostaa valmiina kaupasta.

Mustikka-vihersmoothie syntyy kätevästi marjoista ja vihanneksista. Hiutaleet ja leseet sekä rahka tuovat proteiinia smoothieen ja näin se on oiva aamupala tai iltapala treenien jälkeen. Se on kätevä välipala myös kesälomalaisille. Smoothien voi valmistaa jo valmiiksi illalla tai aamulla ennen töihin lähtöä. Isommasta annoksesta riittää hienosti sekä aamu- että välipalaksi. 

Herkullisia mustikkajälkiruokia

Mustikat sopivat mainiosti lettujen, pannareiden ja vohveleiden kaveriksi kuten näissä Marjaisissa karamelliletuissaVegaanisissa lakritsiletuissa mustikoilla tai Nutella-letuissa.