Cannolit mustikka-ricottakermatäytteellä

Cannolit mustikka-ricottakermatäytteellä
40 min, josta valmisteluaika 30 min

Cannolit tai italialaisittain oikeammin cannolot ovat alunperin sisilialaisia makeita rullia ricottajuusto-kermatäytteellä.

Tässä versiossa rullien taikinaksi on käytetty makeaa piirakkataikinaa.

Cannolo-muotteja on olemassa, mutta tässä on käytetty paksulla grillifoliolla päällystettyjä viinipullon korkkeja. Ne ovat ihan käypiä, kun paistat taikinarullat muottien ympärillä uunissa.

Helpommalla pääset, kun muotoilet taikinasta rullien tilalle veneitä tai kuppeja silikoni- tai foliomuotteihin. Pyöreän kupinmallisen folio-muffinimuotin voit helpolla muotoilla sormin painellen veneeksi eli soikeaksi muotiksi.

Italiassa Cannolo-rullat paistetaan yleensä upporasvassa ja silloin muotteina on oltava kuumuutta kestävät pienet teräsputket.

Tyypillisimmillään täytteenä ovat italialainen herajuusto ricotta ja suklaahiput.

Koristele Cannolien suut tai koko pinta sihdatulla tomusokerilla.

n. 8 kpl (halkaisija 10-12cm)
Taikina:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
1rklrypsiöljyä
Täyte:
2dlvaahtoutuvaa kermavalmistetta
½dltomusokeria
200gricottajuustoa
4dltuoreita mustikoita
100gsuklaahippuja
Päälle:
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Sulata pakastetaikina. Kauli taikina isoksi ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta n. 10 cm pyörylöitä pyöreällä muotilla tai pikkukipon suulla. Käännä pyörylät öljyttyjen Cannnoli-muottien eli 2–3 cm halkaisijaltaan olevien 10 cm pitkien teräsputkien ympärille ja sulje sauma kostein sormin niin, että taikinanreunat tulevat ainakin 2 cm päällekkäin. Kauli pyörylöitä tarvittaessa soikeaksi, jotta tämä onnistuu.

  2. Mikäli Cannoli-muotteja ei ole, voi tehdä niitä itse kiertämällä korkkisten viinipullon korkkien ympärille paksua foliota muutamia kerroksia. Katso, että viimeinen kerros foliota on tasainen pinnaltaan ja öljyä se, jotta taikina ei tartu siihen kiinni. Tässä tapauksessa takinapyörylät saavat olla hieman soikeita eli vain muotin levyisiä. Helpoimmalla pääset, jos laitat taikinapyörylät veneen tai kuppien muotoisiin silikoni- tai foliomuotteihin.

  3. Kypsennä taikinarullia tai -kuppeja sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Irrota jäähtyneet leivospohjat muoteistaan hyvin varovasti.

  4. Vatkaa täytettä varten kerma ja tomusokeri paksuksi vaahdoksi, lisää lopuksi ricottajuusto vatkaten vaahtoon. Sekoita mukaan vielä mustikat ja suklaahiput nopeasti, älä vatkaa enää.

  5. Laita täytettä varovaisesti rullien sisään pikkulusikalla tai täytä (vene)kupit täytteellä. Sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoile Cannoli-leivokset heti. Tarvittaessa säilytä leivokset viileässä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)