Filokupit mustikka-sitrusvaahdolla

Filokupit mustikka-sitrusvaahdolla
1 t , josta valmisteluaika 40 min

Filotaikina on tunnettu kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä.

Myllyn Paras Filotaikina -pakkaus sisältää 12–14 paperinohutta isoa taikinalevyä, joista on kätevää valmistaa syötäviä kuppeja niin makeille kuin suolaisille täytteille.

24 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Filotaikinaa (500 g)
Voitelu:
150gvoita
1tlvaniljasokeria
1rklsokeria
Täyte:
1prkmascarponejuustoa tai rahkaa (250 g)
1tlkvispikermaa (2 dl)
1tlklemon curdia (n. 340 g)
6dlmustikoita

Valmistusohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan (noin 2 tuntia).

  2. Sulata voi ja sekoita siihen sokerit. Nosta yksi ohut levy voidellulle leivinpaperiarkille tai silikonialuselle. Voitele filolevyn pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle toinen ohut levy ja voitele sekin kauttaaltaan. Toista tämä, kunnes levyjä on päällekkäin 6 kpl (puolet levyistä).

  3. Leikkaa filotaikinalevypinosta 12 kpl noin 12 x 12 cm:n kokoista palaa (iso levy leikataan saksilla 3 x 4). Voitele muffinipellin kolot. Painele taikinapalat kolojen pohjille ja reunoille.

  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10–15 minuuttia. Irrota kupit vähän jäähtyneinä ritilän päälle. Tee lopuista filolevyistä vielä toiset 12 kuppia vastaavalla tavalla.

  5. Täytä kupit sitä mukaa, kun tarjoilet niitä. Säilytä ylimäärä kuppeja seuraavaan kertaan. Vispaa kerma vaahdoksi, lisää mascarponejuusto (tai rahka) ja 1 dl huoneenlämpöisestä sitrustahnasta (lemon curd) ja jatka vispausta tasaiseksi vaahdoksi. Lusikoi filokuppien pohjille 2 tl lemon curdia, sen päälle 1 rkl mustikoita ja 2 rkl vaahtoa. Koristele mustikoilla ja tarjoa heti.

VINKKI: Voit halutessasi täyttää puolet kupeista mustikoilla ja puolet vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)