Pinaatti-filonyytit

Pinaatti-Filonyytit
18 min, josta valmisteluaika 8 min
n. 24 kpl
1pktMyllyn Paras Filotaikinaa 500 g (12-14 levyä)
dloliiviöljyä
Täyte:
500gpakastepinaattia sulatettuna
300gkreikkalaista jogurttia
300gfetajuustoa murustettuna tai pehmeää vuohenjuustoa
4kananmunaa
tlsuolaa
½-1tljauhettua muskottipähkinää
½-¾tlrouhittua valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sipaise hiukan oliiviöljyä muffinipellin vuokiin.
  2. Sekoita täytteen aineet.
  3. Avaa filotaikinarulla. Voitele puolet paperinohuesta levystä oliiviöljyllä ja käännä toinen puoli päälle. Voitele taitetun levyn puolikas öljyllä ja käännä levy kaksin kerroin. Sipaise taiteltu taikinalevy vielä kerran öljyllä ja leikkaa se kahteen osaan saksilla. Painele palat vuokiin ja jatka seuraavien levyjen kanssa samoin. Annostele täyte vuokiin ja taivuta taikinaliepeitä hiukan täytteen päälle.
  4. Paista uunissa 210 astetta, alataso, noin 22 minuuttia. Irrota vähän jäähtyneet piiraat vuoista ja siirrä ne tarjoiluvadille.
  5. Suojaa loput levyt kuivumiselta kääremuoviin ja puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  6. Valmista loput levyt ja täyte piiraiksi ja paista.

Vinkki! Säilytä jäähtyneet piiraat jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Lämmitä piiraat juuri ennen tarjoilua uunissa avoimena, 180 astetta 12–15 minuuttia, näin saat piiraisiin vastapaistetun piiraan rapeuden.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)