Parsaa ja vuohenjuustoa Filotaikinassa

Parsaa ja vuohenjuustoa Filotaikinassa
55 min, josta valmisteluaika 40 min

Keväiset parsat on kääritty tässä filotaikinaan. Valmistat tällä ohjeella näyttävät alkupalat. Ohuenohutta filotaikinaa tulee käsitellä niin, ettei se pääse kuivumaan, katso ohje tarkasti pakkauksesta.

10-12 kpl
500gvihreää parsaa (1 nippu, n. 22 kpl)
1pktMyllyn Paras Filotaikinaa (12 isoa arkkia)
200gvoita
200gvuohenjuustoa
tlrouhittua mustapippuria, wasabia tai piparjuuritahnaa
1dlpieniä kapriksia tai 1 tl yrttisuolaa
Pinnalle:
voisulaa, unikonsiemeniä, raastettua parmesaania

Valmistusohje

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo parsat, leikkaa valkoinen tyvi irti ja kuori varret, mutta älä nuppuja. Sulata voi juoksevaksi. Leikkaa vuohenjuusto pitkiksi ohuiksi sukaleiksi.

  2. Levitä filoarkkinippu kokonaan auki (50 cm x 35 cm). Leikkaa kaikki levyt kerralla puoliksi niin, että sinulle jää 2 kpl x 12 kpl levyn nippua, joiden koko on 25 cm x 35 cm.

  3. Voitele näistä molemmista nipuista päällimmäiset levyt kauttaaltaan voisulalla. Nosta toinen päällimmäinen levy toisen voidellun levyn päälle. Voitele pois nostetun levyn alle jäänyt levy heti voisulalla, jotta se ei jää kuivumaan.

  4. Nosta 2 parsaa ja suikale vuohenjuustoa kahden päällekkäisen voidellun filotaikinalevyn päälle, noin 4 cm:n päähän levyn toisesta reunasta. Ripottele haluamasi maustavat aineet päälle. Rullaa koko taikina täytteen ympärille kääreeksi. Aseta kääre sauma alaspäin leivinpaperille, jolla uunipelti on vuorattu. Voitele kääreen pinta voisulalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä tai parmesaaniraastetta. Valmista näin kaikki kääreet, aloittaen aina filolevyjen voitelusta. 

  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia vaalean kullankeltaisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voisiko tehdä voitaikinasta filotaikinan tilalla?
Voi käyttää myös voitaikinaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta