Parsa- ja halloumikääröt

Parsa- ja halloumikääröt

Tällä ohjeella saat yhdestä voitaikinapaketillisesta puolet parsatäytteisiä ja puolet halloumitäytteisiä kääröjä.  Jos haluat tehdä vain yhtä lajia, kaksinkertaista valitsemasi täytteen määrät.

15 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
Parsatäyte:
1puntti vihreää tankoparsaa
½pktilmakuivattua kinkkua (100 g)
oliiviöljyä
mustapippuria
Halloumitäyte:
200ghalloumijuustoa
1iso punainen suippopaprika
oliiviöljyä
mustapippuria
Voiteluun:
1muna

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Ohenna kaulien jokaista levyä pituussuunnassa. Leikkaa levy taikinapyörällä kolmeen osaan. Leikkaa jokaisesta osasta pieni suikale käärön viimeistelyyn.  Leikkaa parsoista tyviosa pois. Kiehauta parsoja noin 5 minuuttia. Ohuiden parsojen kanssa muutama minuuttikin riittää. Leikkaa parsat kahtia. Paksumpaa osaa voi ohentaa hieman veitsellä. Kierittele parsat oliiviöljyssä ja rouhi joukkoon mustapippuria. Leikkaa ilmakuivatut kinkkusiivut kahteen osaan ja aseta kunkin siivun päälle kaksi parsan puolikasta. Kääri kinkku parsojen ympärille. Leikkaa halloumijuusto ja paprika suikaleiksi. Kierittele suikaleet oliiviöljyssä ja rouhi joukkoon mustapippuria. Laita taikinapalat pellille leivinpaperin päälle. Laita päälle täytteet ja nosta taikinakulmat ympärille. Kiedo jokaisen käärön keskiosan ympärille taikinasuikale. Voitele munalla. Paista kääröjä 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)