Suomi 100 mustikka-valkosuklaapiirakka

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Suomi 100 mustikka-valkosuklaapiirakka

Tällä reseptillä Hanna Sumari osallistui mustikkapiirakkapäivän kilpailuun vuonna 2017.

Sinivalkoinen mustikkapiirakka on ehdoton kahvipöydän kuningatar. Limetillä maustettu valkosuklaamousse aateloi metsän mustikka-aarteen suussa sulavaksi herkuksi.

1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina (380 g)
6dlmustikoita (350 g)
2dlhillosokeria (200 g)
1tlkardemummaa
Valkosuklaamousse:
3dlkuohukermaa
150gvalkosuklaata
+ vähän koristeeksi pinnalle
1rkllimetin mehua
1limetin raastettu kuori
3kplliivatelehtiä

Valmistusohje

Piiraan voi tehdä sekä piirakkavuokaan että irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jolloin sen voi siirtää varovasti tarjoiluvadille. Jos käytät piirakkavuokaa, voit taputella kauramurotaikinan siihen suoraan. Jos haluat tarjoilla piirakan tarjoiluvadilta laita irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ensin leivinpaperi. Leikkaa kaksi vuoan reunan levyistä suikaletta leivinpaperia ja peitä niillä vuoan reunat. Paperi pysyy hyvin paikoillaan, kun sipaisee vuoan reunoihin vähän voita.

Painele sulanut kauramurotaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tee reunoista n. 4 cm korkeat.

Sekoita yhteen hillosokeri ja kardemumma ja lisää seos mustikoiden joukkoon.

Paista piirakkaa 170 asteessa uunin alimmalla tasolla 30- 40 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin.

Koska täyte on löysää, nosta vuoka varoen uunista, ettei se läiky ja värjää piiraan reunoja.

Anna piiraan jäähtyä täysin, jolloin myös mustikkatäyte hyytyy.

 

Valkosuklaamousse

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Raasta limetin kuori ja purista 1 rkl limetin mehua kattilaan tai mikronkestävään kulhoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon limetin raastettu kuori.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen.

Sekoita sulanut suklaa kermavaahtoon.

Sulata liivakot limetin mehussa mikrossa tai liedellä, anna seoksen jäähtyä ja lisää se kermavalkosuklaaseokseen hyvin sekoittaen.

Anna valkosuklaamoussen hyytyä jääkaapissa 15-30 minuuttia. Sekoittele moussea välillä ja tarkista koska se on hyytynyt sen verran, ettei se valu ja että se on helppoa levittää piiraan päälle. Laita piiras vielä tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Vuole valmiin piiraan päälle valkosuklaalastuja ja kaada pinnalle mustikoita.

Resepti:
Hanna Sumari

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Aivan loistava:) Marja
Omaan makuuni piirakka oli aivan liian makea. 2dl hillosokeria hurja määrä. Jäi syömättä meillä.