Vegaaninen mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Suomi 100 mustikkapiirakka

Saat vegaanisen piirakan, kun valitset täytteeseen kaurapohjaiset tuotteet.

1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
2tlrypsiöljyä
Täyte:
8dlmustikoita (400 g)
½dl hillosokeria
½dlperunajauhoja
Tuorejuusto-jogurttitäyte:
200gkauratuorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2dlkaurajogurttia (tai maustamatonta paksua jogurttia)
n. 1dlsokeria
2tlvaniljasokeria
Päälle:
tuoreita mustikoita, suklaakoristeita tai syötäviä kukkia (esim. kamomillasaunio tai päivänkakkara)

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se isommaksi kuin piirakkavuoka, n. 35 cm halkaisijaltaan. Sivele vuoan pohja ja reunat öljyllä. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele koko taikinalevy haarukalla. Sekoita mustikat (pakastemustikat jäisinä), hillosokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa. Kaada mustikkaseos taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä.

Vatkaa ennen tarjoilua kylmä tuorejuusto ja jogurtti sähkövatkaimella voimakkaasti vaahdoksi (muutama minuutti) ja mausta sokereilla mieleiseksi. Kaada ja levitä seos lastalla tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen piirakan päälle.

Koristele piirakka tuorein mustikoin ja puhtaalta paikalta poimituin syötävin kukin tai suklaisin kukkakoristein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)