Saat vegaanisen piirakan, kun valitset täytteeseen kaurapohjaiset tuotteet.
Ainekset 1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28-30 cm, noin 8 annosta
Ohje
-
Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se isommaksi kuin piirakkavuoka. Sivele vuoan pohja ja reunat öljyllä. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele koko taikinalevy haarukalla.
-
Sekoita mustikat (pakastemustikat jäisinä), hillosokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa. Kaada mustikkaseos taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä.
-
Vatkaa ennen tarjoilua kylmä tuorejuusto ja jogurtti sähkövatkaimella voimakkaasti vaahdoksi (muutama minuutti) ja mausta sokereilla mieleiseksi. Kaada ja levitä seos lastalla tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen piirakan päälle.
-
Koristele piirakka tuorein mustikoin ja puhtaalta paikalta poimituin syötävin kukin tai suklaisin kukkakoristein.
Kommentteja ja keskustelua