Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku

Herkullinen juustokakku on yksi juhlien kestosuosikki, mustikkajuustokakku sopii hyvin itsenäisyyspäivän juhliin tai muihin Suomi-teemaisiin juhliin.

Kun lisäät liivatelehdet survokseen, tarkkaile, että survos on todella kiehuvaa ja liivatteet sulavat kunnolla.

Kun liivatehyydyke on valmis, kaada seos välittömästi vuokaan, jotta seos ei ala hyytyä valmistuskippoon.

Kakku irtoaa helpoiten vuoasta, kun reunoja lämmittää kuuman pyyhkeen avulla.

Mustikkajuustokakun voi valmistaa 1-2 vrk ennen tarjoilua ja sen voi pakastaa.

Tee koristelu juuri ennen tarjoilua.

n. 15:lle juustokakku, n. 24 cm irtopohjavuoka
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Kostutus:
½dlvaniljamaitoa (maito+vaniljasokeria)
Täyte 1:
4liivatelehteä
2dlmustikkasurvosta
2dlkuohukermaa
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
200gmaustamatonta tuorejuustoa
Täyte 2:
4liivatelehteä
2rklsitruunamehua
2dlkuohukermaa
200gmascarpone-tuorejuustoa
1dllemon curdia
Koristeeksi:
2dlmustikoita
1dlkermaa vaahdotettuna

Valmistusohje

Valmista ensin kakun pohja. Ota taikina sulamaan. Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaan irtopohjan ja reunojen väliin. Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Mausta maito vaniljasokerilla ja kostuta pohja vaniljamaidolla.

Tee seuraavaksi kakun ensimmäinen kerros. Liota ensimmäistä täytettä varten liivatteita kylmässä vedessä 5 min. Survo mustikat. Kuumenna ½ dl mustikkasurvosta kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteista liotusvesi pois ja sulata liivatteet kuumaan mustikkasurvokseen. Lisää loppu survos joukkoon.

Vatkaa seuraavaksi kerma ja sokerit vaahdoksi eri kipoissa, lisää vaahtoon tuorejuusto sekä lopuksi mustikka-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle pohjalle. Hyydytä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Valmista ensimmäisen kerroksen hyydyttyä toinen täytekerros. Liuota liivatteet vedessä, puristele vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Tee kuten edellä, mutta sulata liivatteet tällä kertaa kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon mascarpone-tuorejuusto ja sitruunatahna sekä lopuksi sitruuna-liivateseos. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle mustikkajuustopohjalle. Vedä pinta tasaiseksi lastalla. Hyydytä juustokakkua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Koristele ennen tarjoilua kauniisti mustikoilla ja kermaruusukkeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)