Ainekset 8-12 kpl annosta

Pohja:
Tuorejuustotäyte:
250
g
mascarponejuustoa
250
g
Philadelphia-juustoa
dl
sokeria
2
rkl
maissi- tai perunajauhoja
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
5
dl
mustikoita
Crumble:
75
g
valkosuklaata
1
dl
suolapähkinöitä
Päälle:
mustikoita

Ohje

  1. Ota taikinat sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Ota esille uuni- tai kakkuvuoka, n. 18 x 24 cm (n. 6 cm korkeat reunat).

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä niin isoksi levyksi, että se ulottuu vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta taikinalevy leivinpaperin kanssa vuokaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa juustot kevyesti vaahdoksi, lisää sokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Vispaa munat joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon varovaisesti mustikat. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla ensin 10 minuuttia.

  4. Valmista sillä aikaa crumble. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi ja sekoita ne käsin sulaneeseen taikinaan. Painele taikina levyksi leikkuulaudalle ja leikkaa murulevyä pieniksi kuutioiksi.

  5. Ota vuoka uunista ja lisää crumble päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia niin, että pinta saa kauniin värin. Avaa sitten uunin luukku hetkeksi, katkaise virta ja anna kakun muhia jälkilämmöllä vielä 1 tunti.

  6. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa levy leivoksiksi tarjoilualustalle. Koristele mustikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.