Kotiviili koko perheelle

Kotiviili koko perheelle
12 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Kesään kuuluu viili ja se on helppoa ja hauskaa valmistaa itsekin, kun käyttää aina edellistä viiliä "juurena" maitoon.
  • Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös lähes aina kaapista löytyvät kaurahiutaleet tai eri hiutaleversiot sopivat tähän!
4 annosta
dlviiliä
8dlmaitoa
2-3dlvadelmia ja mustikoita tai marjasosetta
1-2rklsokeria
(1tlkanelia)
n.2dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita

Valmistusohje

  1. Laita annosmaljoihin 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulhot maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin. Peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
  2. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera, mausta halutessa hieman sokerilla ja kanelilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Itselläni omateemä viili unohtui kolmeksi viikoksi jääkaappiin ja oli todella hyvää, parempaa kuin "tuoreempi". Jos on pahaa, niin silloin on pilaantunut.
Hei! Mikä juureksi ensimmäiseen viiliin? t. Krisse
Ensimmäiseen viiliin voi käyttää valmista kaupasta ostettua viiliä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka kauan tämä itsetehty viili säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena? Entä kauan säilyy juuri käyttökelpoisena? (saman ajan kuin viili syömäkelpoisena vai pidempään?) Mistä tunnistaa viilin/juuren pilaantuneen?
Viili ja juuri säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Pilaantunut viili tuoksuu ja maistuu epämiellyttävälle. Terv. Kuluttajaneuvonta