Kotiviili koko perheelle

12 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Kesään kuuluu viili ja se on helppoa ja hauskaa valmistaa itsekin, kun käyttää aina edellistä viiliä "juurena" maitoon.
- Perinteisesti viilin kanssa syödään talkkunajauhoja, mutta myös lähes aina kaapista löytyvät kaurahiutaleet tai eri hiutaleversiot sopivat tähän!
4 annosta
1½ | dl | viiliä |
8 | dl | maitoa |
2-3 | dl | vadelmia ja mustikoita tai marjasosetta |
1-2 | rkl | sokeria |
(1 | tl | kanelia) |
n.2 | dl | Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita |
Valmistusohje
- Laita annosmaljoihin 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulhot maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin. Peitä kulhot esim. lautasella, anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia.
- Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulhot jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten. Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera, mausta halutessa hieman sokerilla ja kanelilla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (5)
Itselläni omateemä viili unohtui kolmeksi viikoksi jääkaappiin ja oli todella hyvää, parempaa kuin "tuoreempi". Jos on pahaa, niin silloin on pilaantunut.
Hei!
Mikä juureksi ensimmäiseen viiliin?
t. Krisse
Kuinka kauan tämä itsetehty viili säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena? Entä kauan säilyy juuri käyttökelpoisena? (saman ajan kuin viili syömäkelpoisena vai pidempään?) Mistä tunnistaa viilin/juuren pilaantuneen?
Kommentoi reseptiä