Kotiviili

Kotiviili

Viiliä on helppo valmistaa itse. 

Nauti viili marjojen ja kaurahiutaleiden kanssa.

1:lle
2rklostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä
2dlmaitoa
Lisäksi:
2-3rklmustikoita tai mustikkahilloa tms. marjoja
1tlsokeria
2rklMyllyn Paras Kaurahiutaleita

Valmistusohje

Laita annosmaljaan 2 rkl ostettua tai edelliseltä viilintekokerralta jäänyttä viiliä, täytä kulho maidolla (n. 2 dl), rasvatonkin maito sopii. Sekoita puhtaalla lusikalla hyvin ja peitä kulho esim. lautasella. Anna kiinteytyä huoneenlämmössä vähintään puoli vrk, mieluummin 18 tuntia. Poistamalla kannen ja hieman heilauttamalla voi tarkistaa, että viili on kiinteytynyt. Laita lopuksi kulho jääkaappiin. Muista jättää yhteen kuppiin viilijuurta seuraavaa kertaa varten.

Tarjoa viili marjojen ja kaurahiutaleiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihan tuli lapsuus mieleen. Viili tehtiin ennen aina kotona.