Mustikkapiiraset grillissä

Mustikkapiiraset grillissä
  • Myös makeat herkut onnistuvat grillissä taitavalta grillaajalta.
  • Grilli ei ole juurikaan nopeampi kuin perinteinen uuni, mutta toki kesällä kätevä vaihtoehto kypsennykseen sikäli, että uunia ei tarvitse lämmittää erikseen.
  • Kannattaa valmistaa ensin pääruoka, jotta grilli olisi kunnolla kuuma paistamista aloitettaessa ja paistaa piiraset vasta sen jälkeen miedommalla lämmöllä.
  • Piirakkataikina ei kestä liian kuumaa suoraa lämpöä, vaan silloin piirakan pohja palaa.
  • Jotta piirakat ja piiraset hyytyvät, on grillin kupu oltava kiinni grillattaessa.
  • Koristele piiraset pienin tuorein yrtein, myös syötävät luonnonyrtit sopivat.
8 kpl n. 8-10 cm piirasta
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikina Makeaa (380 g)
Täyte:
200gmascarpone- tai maustamatonta tuorejuustoa
2munaa
2-3rklhunajaa
1tlkardemummaa
4dlmustikoita
1dlmantelilastuja
Päälle:
valkosuklaata, sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut pyöreä pakastetaikina voideltujen pienien folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita muut täytteen aineet, paitsi marjat ja mantelilastut, keskenään ja levitä täyte piirakkapohjalle tasaisesti. Levitä päälle mustikat ja mantelilastut.

Paista piirasia miedolla grillin lämmöllä pitkään. Kuumenna grilli ensin kuumaksi n. 200 asteeseen (400 fahrenheit) eli kunnolla kuumaksi. Laita piiraset kuumalle grillille ja tiputa lämpö ainakin puolet pienemmäksi. Anna paistua niin, että lopullinen paistoaika on 15–20 minuuttia. Pidä kupu kiinni, jotta piirasten pinta saa lämpöä. Tarkkaile paistumista, jos piiraset saavat liikaa lämpöä, nosta piiraset grillissä miedomman lämmön kohtaan esim. yläritilälle ja jatka paistamista. Voit käyttää grillaamiseen pizzakiveä, jos omistat sellaisen. Kuumenna se kunnolla ennen piirasten paistamista.

Raasta kypsien piirasten päälle valkosuklaata ja koristele pienin tuorein yrtein.

Vinkki: Kesän mentyä voit paistaa piiraset uunissa: 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi eli 15–20 min. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)