Mustikkapiiraset grillissä

Mustikkapiiraset grillissä

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
35 min
  • Myös makeat herkut onnistuvat grillissä taitavalta grillaajalta.
  • Grilli ei ole juurikaan nopeampi kuin perinteinen uuni, mutta toki kesällä kätevä vaihtoehto kypsennykseen sikäli, että uunia ei tarvitse lämmittää erikseen.
  • Kannattaa valmistaa ensin pääruoka, jotta grilli olisi kunnolla kuuma paistamista aloitettaessa ja paistaa piiraset vasta sen jälkeen miedommalla lämmöllä.
  • Piirakkataikina ei kestä liian kuumaa suoraa lämpöä, vaan silloin piirakan pohja palaa.
  • Jotta piirakat ja piiraset hyytyvät, on grillin kupu oltava kiinni grillattaessa.
  • Koristele piiraset pienin tuorein yrtein, myös syötävät luonnonyrtit sopivat.

Ainekset 8 kpl n. 8-10 cm piirasta annosta

Täyte:
200
g
mascarpone- tai maustamatonta tuorejuustoa
2
munaa
2-3
rkl
hunajaa
1
tl
kardemummaa
4
dl
mustikoita
1
dl
mantelilastuja
Päälle:
valkosuklaata, sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Levitä sulanut pyöreä pakastetaikina voideltujen pienien folio-piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita muut täytteen aineet, paitsi marjat ja mantelilastut, keskenään ja levitä täyte piirakkapohjalle tasaisesti. Levitä päälle mustikat ja mantelilastut.
  2. Paista piirasia miedolla grillin lämmöllä pitkään. Kuumenna grilli ensin kuumaksi n. 200 asteeseen (400 fahrenheit) eli kunnolla kuumaksi. Laita piiraset kuumalle grillille ja tiputa lämpö ainakin puolet pienemmäksi. Anna paistua niin, että lopullinen paistoaika on 15–20 minuuttia. Pidä kupu kiinni, jotta piirasten pinta saa lämpöä. Tarkkaile paistumista, jos piiraset saavat liikaa lämpöä, nosta piiraset grillissä miedomman lämmön kohtaan esim. yläritilälle ja jatka paistamista. Voit käyttää grillaamiseen pizzakiveä, jos omistat sellaisen. Kuumenna se kunnolla ennen piirasten paistamista.
  3. Raasta kypsien piirasten päälle valkosuklaata ja koristele pienin tuorein yrtein.

VINKKI: Kesän mentyä voit paistaa piiraset uunissa: 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi eli 15–20 min. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.