Klassinen yhdistelmä vesimelonia, fetaa ja minttua maistuu myös grillattuna salaattina.

Ainekset 4:lle 2 kpl tortillaa annosta

1
pieni vesimeloni
1
keskikokoinen kurkku ohuina suikaleina
1
punainen chili
300
g
fetajuustoa
oliiviöljyä
Kastike:
4
rkl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1
rku
minttua lehdet hienonnettuna

Ohje

  1. Lohko meloni neljään osaan ja leikkaa 2 cm paksuiksi siivuiksi.

  2. Penslaa vesimelonisiivut öljyllä ja suikaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja kanta. Viipaloi.

  3. Grillaa vesimelonisiivuja muutama minuutti per puoli. Melonit saavat ottaa grillissä hieman väriä.

  4. Kääräise feta folionyyttiin ja kuumenna grillissä pehmeäksi (noin 5-6 minuuttia).

  5. Grillaa kauratortilloihin väriä, pari minuuttia per puoli.

  6. Sekoita kastikeainekset.

  7. Laita vesimelonisiivut tarjoiluastiaan ja levitä päälle siivutettu kurkku ja chili. Ripottele päälle lämmin feta ja kastike. Tarjoa lämpimänä grillattujen kauratortilloiden kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.