Itse tehdyt tortillapohjat on helppo tehdä. Käytä kauratortilloihin kaura-, vehnä- ja maissitärkkelysjauhoja.

Vehnäjauhot helpottavat leivontaa, maissijauho parantaa rakenteen kestävyyttä ja kaura tekee lopputuloksesta maukkaan.

Itse tehty taikinaseos on sopivaa, kun se on paksuudeltaan kuin pehmeää muovailuvahaa, eikä se tartu käsiin.

Maistuvat itse leivotut tuoreet tortillapohjat täytetään kuten muutkin tortillat eli täytä tortilla wrapit mieluisin kastikkein ja täyttein.

Ainekset 6 kpl annosta

½
dl
maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
1
tl
suolaa
½
dl
rypsiöljyä
2
dl
vettä

Ohje

  1. Sekoita ainekset käsin kimmoisaksi taikinaksi, vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia.
  2. Mikäli taikina tarttuu käsiin, lisää 1 rkl vettä ja mikäli taikina on löysää, lisää 1 rkl vehnäjauhoja. Taikinan voi valmistaa etukäteen jääkaappiin (max. n. 2 vrk). Laita se tässä tapauksessa muovipussiin.
  3. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 6 osaan. Pyörittele jokaisesta taikinapallo. Kauli pallot pyöreiksi paistinpannun kokoisiksi mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi pohjiksi (halkaisija 20–24 cm).
  4. Paista tortillapohjat melko kuumalla pannulla (liesi noin puoliteholla tai vähän kuumempi) nopeasti molemmin puolin niin, että pintaan tulee selvästi ruskeita pilkkuja ja paistoväriä (noin 2 min/puoli). Varo paistamasta kuitenkaan liian kuumalla pannulla, jotta pohjalevyt eivät pala tai kovetu liikaa.
  5. Kata tarjolle täytteitä ja anna jokaisen ruokailijan kasata omat tortillansa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Valitse lisäksi mieluisia täytteitä:

•    salsakastiketta

•    guacamolea

•    kasviksia, esim. tomaattia, paprikaa, punasipulia

•    salaattia

•    paistettua kanaa, lohta tai (jauhe)lihaa

•    jalopenoja, kivettömiä oliiveja, kapriksia tmv.

•    kermaviiliä, ranskankermaa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.