Kauratortilloista valmistettu lasagne on maukas vaihtoehto, joka on nopeampi valmistaa kuin perinteinen lasagne.

Kun käytät chilejä, valitse chilin voimakkuus mieltymystesi mukaan. Chilin voimakkuutta mitataan Scoville-asteikolla: mitä korkeampi on arvo, sitä tulisempi on chili. Tavallinen punainen chili (noin 10 cm) löytyy Scoville-asteikon kohdalta 1000, jalapeno 2500-8000, cayenne n. 80 000, habanero 200 000 ja tulisimmat ovat asteissa kohdalla yli 2 miljoonaa.

Tarjoile tämä lasagne täytteen makuja täydentävän dipin kanssa, jolloin nautinto on tasapainoinen.

* = käyttämällä näitä raaka-ainevaihtoehtoja, ruoka on vegaaninen

Ainekset noin 6:lle annosta

Täyte:
2
kpl
sipulia (varsineen)
2-4
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsi- tai kauraöljyä
5
kpl
tomaattia
1
kpl
punainen chili
1
pkt
Nyhtökauraa (esim. Mexico tai Tomaatti) tai Kaurajauhis (n. 240 g)
1
tlk
GoGreen kidneypapuja tai maissia (n. 400 g)
½–1
tl
suolaa
½–1
tl
rouhittua mustapippuria
1
dl
lehtipersiljaa
2
dl
kermaa tai *vastaavaa kauravalmistetta
Tortillat:
1
annos itse tehtyjä kauratortilloja
150
g
cheddar-juustoraastetta tai *paistonkestävää vegaanista valmistetta
Kastike:
1
tlk
kermaviiliä, ranskankermaa tai *kauravalmistetta
1
rkl
tuoretta oreganoa tai basilikaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista kauraisat tortillat tällä reseptillä. Voit myös tehdä taikinan etukäteen valmiiksi jääkaappiin (taikina säilyy jääkaapissa max. 2 vuorokautta) ja paistaa tortillat ennen kuin valmistat täytteen.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 °C:seen.
  3. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit siinä. Hienonna tomaatit ja chili pieniksi kuutioiksi ja lisää ne pannulle.
  4. Sekoita joukkoon Nyhtökaura tai Kaurajauhis ja pavut tai maissit. Mausta hyvin ja anna seoksen kuumentua. Lisää lopuksi kerma.
  5. Lado voideltuun piirakkavuokaan kerroksittain kauratortilloja, täytettä ja juustoraastetta. Jatka, kunnes aineksista tulee 6–8-kerroksinen kakku niin, että kastikkeet jäävät päällimmäiseksi.
  6. Paista 225 °C:ssa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile se tortillalasagnen kanssa.

VINKKI: Voit tehdä kaksi matalampaa tortillalasagnea pellille, jolloin leikkaaminen on helpompaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.