• Lasagne on ruoka, jota on mukava tarjota vieraille.
  • Lasagnen voi tehdä paistovalmiiksi aiemmin jääkaappiin ja laittaa uuniin tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset iso uunivuoallinen annosta

Kasviskerros:
1
pieni purjosipuli (n. 200 g)
1
rkl
voita
2-4
kpl
valkosipulinkynsiä
300
g
pinaattia (keväällä nokkosia)
½-1
tl
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
400
g
feta-juustoa kuutioina
Juustokastike:
50
g
voita tai margariinia
1
l
(rasvatonta) maitoa
100-150
g
kevytjuustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
rouhittua viherpippuria

Ohje

  1. Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta pinaatinlehdet vedessä 2-3 min. Kaada lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä niin väri säilyy. Purista ylimääräinen vesi kevyesti pois ja leikkaa kasa muutamaan osaan. Voit käyttää myös pakastepinaattia.
  2. Hienonna purjo ja valkosipulit ja pehmitä niitä voissa pannulla. Lisää joukkoon fetakuutiot ja mausteet. Sulata rasva kastiketta varten paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen.
  3. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. Mausta kastike. Kaada vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä.
  4. Levitä niiden päälle pinaatti-feta- ja kastikekerrokset ja taas lasagnelevyjä jne. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja juustoa. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti. Voit tarjoilla kasvisruoan lisänä myös esim. kalaa tai riistaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.