Pinaatti-fetalasagne

Pinaatti-fetalasagne

Lasagne on ruoka, jota on mukava tarjota vieraille. Lasagnen voi tehdä paistovalmiiksi aiemmin jääkaappiin ja laittaa uuniin tuntia ennen tarjoilua. Ennen lasagnea tehtiin kodeissa mm. putkimakaronilaatikkona, katso ohje täältä.

iso uunivuoallinen
15-20kplMyllyn Paras Lasagnelevyjä
tai Täysjyvälasagnelevyjä
Kasviskerros:
1pieni purjosipuli (n. 200 g)
1rklvoita
2-4kplvalkosipulinkynsiä
300gpinaattia (keväällä nokkosia)
½-1tlsuolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
400gfeta-juustoa kuutioina
Juustokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1l(rasvatonta) maitoa
100-150gkevytjuustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
rouhittua viherpippuria

Valmistusohje

Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kiehauta pinaatinlehdet vedessä 2-3 min. Kaada lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä niin väri säilyy. Purista ylimääräinen vesi kevyesti pois ja leikkaa kasa muutamaan osaan. Voit käyttää myös pakastepinaattia. Hienonna purjo ja valkosipulit ja pehmitä niitä voissa pannulla. Lisää joukkoon fetakuutiot ja mausteet. Sulata rasva kastiketta varten paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa. Mausta kastike. Kaada vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle pinaatti-feta- ja kastikekerrokset ja taas lasagnelevyjä jne. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta ja juustoa. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti. Voit tarjoilla kasvisruoan lisänä myös esim. kalaa tai riistaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Tein ohjeen reseptillä ja vinkistä lisäsin pilkottua parsakaalta. Ehdottoman herkullista! Ensi kerralla en kuitenkaan aio ihan nuin paljoa laittaa fetaa tai vaihdan/sekoitan sen raejuustoon. Liian suolaista..
Olipa kyllä tosi hyvää! Lisäsin pinaattiseokseen pieneksi silputun parsakaalin ja korvasin parmesanilla osan fetasta. Parasta kasvislasagnea!
Tein tätä eilen kavereille ja laitoin lisäksi kesäkurpitsaviipaleita jotka pehmensin pannulla purjon kanssa. Lisäkkeenä rukolaa ja kirsikkatomaatteja. Yksi kaveri sanoi, että se oli parempaa kuin ravintolassa :)
Olen tehnyt tätä ainakin 20 kertaa, lisään kasvistäytteeseen vain paprikaa!