Herkkulasagne

Herkkulasagne
1 t 35 min, josta valmisteluaika 45 min
  • Koko perheen vatsat kylläiseksi tekee lasagne, myös vieraille kätevää tarjottavaa, koska voi tehdä valmiiksi etukäteen, monen viikonloppuruoka.
  • Perinteisesti lasagneen tehdään jauhelihakastike, joka sisältää jauhelihan lisäksi tomaattia, porkkanaa ja monesti myös sieniä.
  • Lasagneen tehdään myös valkokastike, jossa on reilusti juustoa.
  • Kastikkeita tulee olla runsaasti, jotta ruoasta ei tule kuivaa eli päällimmäisetkin levyt tulee peittyä kastikkeen alle.
  • Lasagnen voi tehdä myös tummista lasagnelevyistä.
iso lasagnevuoallinen
350gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Jauhelihaherkkukastike:
400gjauhelihaa
400g(1 tlk) tomaattimurskaa
2isoa sipulia
4valkosipulinkynttä
3porkkanaa
(1tlkherkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
3dllihalientä tai vettä
tlsuolaa
1tlmustapippuria tai ⅓ tl valkopippuria hienonnettuna
1rklbasilikaa
Juustokastike:
50gvoita
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1lmaitoa
200gjuustoraastetta
1tljauhettua muskottipähkinää
1tlviherpippuria

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.

Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.

Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan n. 4 samanlaista kerrosta.

Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.

VINKKI: HERKKULASAGNE MIKROSSA 3-4:lle Valmista Herkkulasagneohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 5 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (45)

Olen tekemässä ateriaa 20:lle henkilölle. Kuinka monikertainen annos kannattaa tehdä?
Reseptin annos kannattaa tehdä ainakin kolminkertaisena. Menekki riippuu paljon siitä, minkälaisia ruokailijoita on tulossa aterialle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein 1,5 kertaisena molemmat kastikkeet ja 18 lasagne levyä, silloin minun makuuni kosteus.
Todella hyvä resepti! Nyt korvasin herkkusienet ananaksella ja hyvin maistui kaikille sekin!
Sopivan kostea, mehukas koostumus.
Ihan paras lasagneohje ja tätä olen tehnyt monet kerrat!
Hyvää ja helppo tehdä! Kastikkeita tuli runsaasti meidän vuokaan nähden, joten seuraavalla kerralla teen pienemmät annokset.
Tosi hyvä resepti, jota käytän aina lasagnen valmistamiseen. Ois kiva tietää kuinka monta lasagnelevyä tähän kannattaa käyttää, siis lukumääräisesti, ei vain grammamäärää. Asun nimittäin ulkomailla, eikä Myllyn Paras -levyjä ole saatavilla.
350 g Myllyn Paras Lasagnelevyjä on noin 21 lasagnelevyä. Toki lasagnevuoan malli ja koko vaikuttavat paljon tarvittavaan lasagnelevyjen määrään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tämän tehdä gluteenittomana keliaakikoille sopivana?

Pages