Herkkulasagne

Herkkulasagne

Koko perheen vatsat kylläiseksi tekee lasagne, myös vieraille kätevää tarjottavaa, koska voi tehdä valmiiksi etukäteen, monen viikonloppuruoka. Perinteisesti lasagneen tehdään jauhelihakastike, joka sisältää jauhelihan lisäksi tomaattia, porkkanaa ja monesti myös sieniä. Lasagneen tehdään myös valkokastike, jossa on reilusti juustoa. Kastikkeita tulee olla runsaasti, jotta ruoasta ei tule kuivaa eli päällimmäisetkin levyt tulee peittyä kastikkeen alle. Lasagnen voi tehdä myös tummista lasagnelevyistä.

uunivuoallinen
350gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Jauhelihaherkkukastike:
300gjauhelihaa
400g(1 tlk) tomaattimurskaa
2sipulia
2valkosipulinkynttä
2porkkanaa
(1tlkherkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
2-3dllihalientä tai vettä
n.1tlsuolaa
1tlmustapippuria tai ⅓ tl valkopippuria hienonnettuna
1rklbasilikaa
Juustokastike:
50gvoita
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1lmaitoa
200gjuustoraastetta
1tljauhettua muskottipähkinää
1tlviherpippuria

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.

VINKKI: HERKKULASAGNE MIKROSSA 3-4:lle Valmista Herkkulasagneohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 15-20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (41)

Sopivan kostea, mehukas koostumus.
Ihan paras lasagneohje ja tätä olen tehnyt monet kerrat!
Hyvää ja helppo tehdä! Kastikkeita tuli runsaasti meidän vuokaan nähden, joten seuraavalla kerralla teen pienemmät annokset.
Tosi hyvä resepti, jota käytän aina lasagnen valmistamiseen. Ois kiva tietää kuinka monta lasagnelevyä tähän kannattaa käyttää, siis lukumääräisesti, ei vain grammamäärää. Asun nimittäin ulkomailla, eikä Myllyn Paras -levyjä ole saatavilla.
350 g Myllyn Paras Lasagnelevyjä on noin 21 lasagnelevyä. Toki lasagnevuoan malli ja koko vaikuttavat paljon tarvittavaan lasagnelevyjen määrään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko tämän tehdä gluteenittomana keliaakikoille sopivana?
Gluteenittoman version voi tehdä käyttämällä gluteenittomia lasagnelevyjä sekä gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tällä reseptillä tai hieman muunnellen tehdään meillä aina lasagnea. Porkkana tulee tosin jätettyä pois ja mausteet sekä niiden määrät vaihtelevat. Juuri tuli uunista versio, jossa osa maidosta on korvattu kipparijuusto-kermalla ja tomaattimurskan sijaan laitoimme chili-paseerattua tomaattia.
Sairaan hyvää! On aina onnistunut;)
Nams!

Pages