Supersuosittu lasagne

Lasagne jauhelihasta
1 t 35 min, josta valmisteluaika 45 min
  • Lasagne tekee koko perheen vatsat kylläisiksi! Herkullinen lasagne on myös vieraille kätevä tarjottava, koska sen voi tehdä valmiiksi etukäteen. Lasagne sopii erinomaisesti viikonlopun lounasruuaksi, jonka tähteet säilyvät maukkaina jääkaapissa joitain päiviä. 
  • Perinteisesti lasagneen tehdään jauhelihakastike, joka sisältää jauhelihan lisäksi tomaattia, porkkanaa ja usein sieniä. Lasagneen kuuluu myös valkokastike, jossa on reilusti juustoa.
     
  • Herkullisen lasagnen salaisuus ovat runsaat, maukkaat kastikkeet. Kun molempia kastikkeita on tarpeeksi, ruoasta ei tule kuivaa, vaan suussasulavan mehevää. Siksi on tärkeää, että päällimmäisetkin lasagnelevyt tulee peittyvät kastikkeen alle.
     
  • Tässä ohjeessa käytetään tavallisia, vaaleita lasagnelevyjä. Voit kuitenkin valmistaa reseptin myös tummista lasagnelevyistä.
iso lasagnevuoallinen
350gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Jauhelihaherkkukastike:
400gjauhelihaa
400g(1 tlk) tomaattimurskaa
2isoa sipulia
4valkosipulinkynttä
3porkkanaa
(1tlkherkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
3dllihalientä tai vettä
tlsuolaa
1tlmustapippuria tai ⅓ tl valkopippuria hienonnettuna
1rklbasilikaa
Juustokastike:
50gvoita
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
1lmaitoa
200gjuustoraastetta
1tljauhettua muskottipähkinää
1tlviherpippuria

Valmistusohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.

  2. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.

  3. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan noin 4 samanlaista kerrosta.

  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa noin 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.

VINKKI: Kokeile mikrossa valmistettavaa, luomoavaa lasagnea! Valmista ohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 5 min. Näin valmistetusta annoksesta riittää lasagnea 3-4:lle ruokailijalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (55)

Hyvä resepti muuten, mutta maitoa vähemmän ja juustoa enemmän muuten jää kastike aivan liian liruksi.
Kiitos herkullisesta reseptistä! Osaisiko/jaksaisiko joku laskea energiasisällön ja makrot tälle?
Lisää makua chorizomakkara viipaleilla ja jalopenolla!
Laitoin 3 sipulin kerman ja loput maitoa, kyllä tuli hyvää, ei niin pliisua
Minä olisin kaivannut reilusti lisää makua, mutta pitää kokeilla seuraavalla kerralla voimakkaampaa juustoa ja enemmän mausteita.
Maailman parhain resepti, siinä tuli sanottua kaikki.
Mikä on parasta juustoraastetta lasagneen? :)
Mielestäni Emmental sopii parhaiten. Antaa kivasti makua:)
Olen tekemässä ateriaa 20:lle henkilölle. Kuinka monikertainen annos kannattaa tehdä?
Reseptin annos kannattaa tehdä ainakin kolminkertaisena. Menekki riippuu paljon siitä, minkälaisia ruokailijoita on tulossa aterialle. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages