• Lasagne tekee koko perheen vatsat kylläisiksi! Herkullinen lasagne on myös vieraille kätevä tarjottava, koska sen voi tehdä valmiiksi etukäteen. Lasagne sopii erinomaisesti viikonlopun lounasruuaksi, jonka tähteet säilyvät maukkaina jääkaapissa joitain päiviä. 
  • Perinteisesti lasagneen tehdään jauhelihakastike, joka sisältää jauhelihan lisäksi tomaattia, porkkanaa ja usein sieniä. Lasagneen kuuluu myös valkokastike, jossa on reilusti juustoa.
  • Herkullisen lasagnen salaisuus ovat runsaat, maukkaat kastikkeet. Kun molempia kastikkeita on tarpeeksi, ruoasta ei tule kuivaa, vaan suussasulavan mehevää. Siksi on tärkeää, että päällimmäisetkin lasagnelevyt tulee peittyvät kastikkeen alle.
  • Tässä ohjeessa käytetään tavallisia, vaaleita lasagnelevyjä. Voit kuitenkin valmistaa reseptin myös tummista lasagnelevyistä.

Ainekset iso lasagnevuoallinen annosta

Jauhelihaherkkukastike:
400
g
jauhelihaa
400
g
(1 tlk) tomaattimurskaa
2
isoa sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
(1
tlk
herkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
3
dl
lihalientä tai vettä
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria tai ⅓ tl valkopippuria hienonnettuna
1
rkl
basilikaa
Juustokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.

  2. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.

  3. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan noin 4 samanlaista kerrosta.

  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa noin 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.

VINKKI: Kokeile mikrossa valmistettavaa, luomoavaa lasagnea! Valmista ohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 5 min. Näin valmistetusta annoksesta riittää lasagnea 3-4:lle ruokailijalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.