Jauheliha- tai katkarapulasagne

Jauheliha- tai katkarapulasagne

Lasagne pitää nälän poissa takuuvarmasti. Lasagneen voi tehdä erilaisia kastikkeita, jolloin samalla ohjeella saa vaihtelua tähän herkkuruokaan. Tässä on vaihtoehtoina perinteinen jauhelihakastike tai hieman juhlavampi katkarapukastike (kuvassa). Kastikkeiden tulee peittää lasagnelevyt kunnolla eli kastikkeita tulee olla melko reilusti. Mikäli vuoka tuntuu vetävän enemmän kastiketta, lisää kastikkeen määrää esim. lisäämällä tomaattimurskan määrää.

iso uunivuoallinen
300-400gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Jauhelihakastike:
300gjauhelihaa
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
2sipulia
n.3valkosipulinkynttä
2porkkanaa
(1tlkherkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
2-3dllihalientä tai vettä
n.1tlsuolaa
n.1tlmustapippuria
n.1rklbasilikaa
Katkarapukastike:
50gvoita
1purjosipuli
½tlcurrya
n.3valkosipulinkynttä
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
1pspakasteherneitä (n. 200 g)
500gpakastekatkarapuja
200gkatkaraputuorejuustoa
1-2rkltilliä
1tlyrttisuolaa
½-1tlsitruunapippuria
Juustokastike:
50gvoita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1lmaitoa
200gjuustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää ja viherpippuria

Valmistusohje

Valmista joko jauheliha- tai katkarapukastike. JAUHELIHAKASTIKE: Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja ohjeen muut aineet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä. KATKARAPUKASTIKE: Hauduta miedolla lämmöllä sipulisilppu voissa, lisää curry ja hienonnettu valkosipuli. Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista juustokastike ja kokoa lasagne. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Valitse jauheliha- tai katkarapukastike ja valmista ohjeen 1 tai 2 mukaisesti. Valmista juustokastike. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros tekemääsi kastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Katkarapulasagne on huippua! Purjosipulia tosin käytän yleensä vain puolet ja laitan lisäksi puna- tai salottisipulia. Pakasteherneet ei kuulu omiin suosikkeihin, joten käytän yleensä tilalla kesäkurpitsaa tai paprikaa. Toimii!
Juustokastiketta tulee mielestäni liikaa, puolet riittää aivan hyvin. Muuten hyvää.
Meidän perhe kehitti jo vuosia sitten tästä katkarapulasagneohjeesta tonnikalaversion, kun kotona ei ollut kaikkia tarvittavia aineksia. Katkarapujen tilalle 3 prk tonnikalaa ja herneiden tilalle sama määrä porkkanaraastetta. Herkkua!
Katkarapulasagne on ollut suosikki lasagnemme jo pidemmän aikaa, valmistamme aina sitä tehdessämme lasagnea. Katkarapukastike on todella maukasta ja olisi varmasti hyvää vaikka riisin kanssa!
HERKULLISTA! KIITOS!
Hyvä ja helppo. Kiitos.
Tämä resepti on takuuvarma, onnistuu aina!