Makaronilaatikko kohtaa lasagnen

Makaronilaatikko kohtaa lasagnen
  • Nyt makaronilaatikko tehdään kuten lasagne jauheliha- ja valkokastikkeella. 
  • Valinnaisesti voit käyttää jauhelihan tilalla maustamatonta nyhtökauraa ja maidon tilalla kauramaitoa. 
  • Tätä lasagnea on lastenkin helppo syödä.
1 uunivuoallinen, n. 6:lle
6dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
tai Makaronia
Lasagnekastike:
350gjauhelihaa tai 250 g nyhtökauraa
2sipulia
3-5valkosipulinkynttä
2porkkanaa tai 100 g kaalia
3-4tomaattia
2dlliha- tai kasvislientä (vettä + liha- tai kasvisliemikuutio)
1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
1tlrouhittua mustapippuria
½dltuoretta oreganoa tai basilikaa
Valkokastike:
50gvoita tai margariinia
½dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
7dlmaitoa tai kaurajuomaa
100gpippurituorejuustoa tai kaurakermaa
½-1tlmuskottipähkinää
Päälle:
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä makaronit ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan.

Lasagnekastiketta varten ruskista jauheliha tai nyhtökaura. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, raastetut tai suikaloidut porkkanat, hienoksi hakatut tomaatit ja liha- tai kasvislientä. Mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.

Valkokastiketta varten sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito tai kaurajuoma vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja lisää tuorejuusto tai kaurakermavalmiste, mausta muskottipähkinällä.

Levitä voideltuun uunivuokaan puolet makaroneista, kaada päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja sen päälle puolet valkokastikkeesta. Tee toinen samanlainen kerros. Painele aineksia lusikalla hieman sekaisin niin, että kastiketta on joka puolella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 40–50 min vuoan laakeudesta riippuen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

erittäin hyvin laadittu resepti.
Teen tämän gluteenittomista makaroneista ja broilerin/kalkkunan jauhelihasta ruokavalioon sopivaksi.
Arkiruoka on ykkönen.
Maistuu erinomaiselta.
Lihaton versio mukana...mahtavaa niille jotka ei syö lihaa =)
Täytyy kokeilla kasvisruokaversiona.
Täytyy kokeilla, nami nami!
Pitää kokeilla pian. Vaikuttaa tosi maukkaalta. Tervetullut vaihtelu :)
Maistuvalta tuntuu.
Tuntuu jäätävän hyvältä, eikun kun koittaan.

Pages