• Tuorepastasta voit valmistaa itse haluamasi muotoisia pieniä annoslasagneja, sillä saat itse leikattua lasagnelevyt sopiviksi annosvuokiin.
  • Vuokien koko vaikuttaa siihen, montako annosta reseptistä tulee, mutta ruokaa riittää ainakin neljään annosvuokaan (neljälle ruokailijalle).
  • Samalla ohjeella voi myös valmistaa yhden ison lasagnen esim. pyöreään isoon uunivuokaan, koska taikinapalat voi leikata helpolla siihen sopiviksi.
  • Kun käytät ohjeeseen kasvirasva-juustovalmistetta, saat ruoasta vegaaniseen ruokavalioon sopivan.
  • Katso tuorepastan resepti.

Ainekset n. 4 annosvuokaa koosta riippuen annosta

Tuorepastalevyt:
1
annos
tuorepastaa (n. 400 g)
Härkistäyte:
1
rkl
rypsiöljyä
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
3-4
tomaattia
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1-2
dl
chunky salsa- tai mango-papaya salsa -kastiketta (100-200 g)
250
g
Härkis-härkäpapuvalmistetta
n. 250
g
kasvirasva- tai tavallista tuorejuustoa
Vuokien voiteluun:
1
rkl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Tee yksi annos tuorepastaa erillisen tuorepastaohjeen mukaan. Muotoile se ohuiksi pieniksi vuokiesi kokoisiksi lasagnelevypaloiksi.

  2. Valmista härkistäyte. Hauduta sipulisilppu voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli, pieneksi pilkotut tomaatit ja maustavat aineet. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi härkis ja tuorejuusto, kuumenna nopeasti. Mausta ruokailijoille sopivan voimakas maku, lisää tarvittaessa maustavia aineita. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Levitä jokaiseen voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan ohut kerros härkistäytettä ja peitä se tuorelasagnelevyllä. Levitä levyn päälle uusi kerros täytettä ja aseta toinen levy päälle ja levitä siihen taas täytettä ja aseta vielä kolmas levy päälle. Levitä ylimmän levyn pinnalle vielä ohut kerros härkistäytettä. Kypsennä annoslasagneja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kauniin väriseksi. Anna kuuman ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.