Annoslasagnet, härkislasagnet

Annoslasagnet, härkislasagnet
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Tuorepastasta voit valmistaa itse haluamasi muotoisia pieniä annoslasagneja, sillä saat itse leikattua lasagnelevyt sopiviksi annosvuokiin.

Vuokien koko vaikuttaa siihen, montako annosta reseptistä tulee, mutta ruokaa riittää ainakin neljään annosvuokaan (neljälle ruokailijalle).

Samalla ohjeella voi myös valmistaa yhden ison lasagnen esim. pyöreään isoon uunivuokaan, koska taikinapalat voi leikata helpolla siihen sopiviksi.

Kun käytät ohjeeseen kasvirasva-juustovalmistetta, saat ruoasta vegaanisee ruokavalioon sopivan.

Katso tuorepastan resepti tästä.

n. 4 annosvuokaa koosta riippuen
Tuorepastalevyt:
1annostuorepastaa (n. 400 g)
Härkistäyte:
1rklrypsiöljyä
2sipulia
3valkosipulinkynttä
3-4tomaattia
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
1-2dlchunky salsa- tai mango-papaya salsa -kastiketta (100-200 g)
250gHärkis-härkäpapuvalmistetta
n. 250gkasvirasva- tai tavallista tuorejuustoa
Vuokien voiteluun:
1rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Tee yksi annos tuorepastaa erillisen tuorepastaohjeen mukaan. Muotoile se ohuiksi pieniksi vuokiesi kokoisiksi lasagnelevypaloiksi.

Valmista härkistäyte. Hauduta sipulisilppu voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli, pieneksi pilkotut tomaatit ja maustavat aineet. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi härkis ja tuorejuusto, kuumenna nopeasti. Mausta ruokailijoille sopivan voimakas maku, lisää tarvittaessa maustavia aineita. Ota pannu pois liedeltä.

Levitä jokaiseen voideltuun uuninkestävään pikkuvuokaan ohut kerros härkistäytettä ja peitä se tuorelasagnelevyllä. Levitä levyn päälle uusi kerros täytettä ja aseta toinen levy päälle ja levitä siihen taas täytettä ja aseta vielä kolmas levy päälle. Levitä ylimmän levyn pinnalle vielä ohut kerros härkistäytettä. Kypsennä annoslasagneja 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kauniin väriseksi. Anna kuuman ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)