Kasvislasagne

Kasvislasagne
  • Voit valmistaa lasagnen Lasagne- tai Täysjyvälasagnelevyihin. 
  • Käytä kasviskastikkeeseen niitä kasviksia, joita on saatavilla. 
  • Lasagne on kerrosruokaa eli oleellista on tehdä siihen kerrokset: kerros kasviskastiketta, kerros juustokastiketta, kerros vierekkäin asetettuja lasagnelevyjä.
  • Tee vuokaan ainakin 3-4 samanlaista kerrosta ja kaada päällimmäiseksi juustokastiketta.
  • Tuhdimman juuston maun saat käyttämällä kypsytettyjä juustoja, esim. Polaria tai Emmentalia.
4-6:lle
300-400gLasagne 500 g
Täysjyvälasagne 500 g
Kasviskastike:
2rklöljyä
200gpurjosipulia
3porkkanaa
3sellerin vartta tai fenkoli
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
(1tlksäilykeherkkusieniä tai vastaava määrä tuoreita)
200gvärikkäitä pakastevihanneksia
3valkosipulinkynttä
¼tlmustapippuria
2tlbasilikaa
1tlrakuunaa
1tloreganoa
1kasvisliemikuutio
n.2dlvettä
Raejuustokastike:
1dlHiivaleipävehnäjauho 2 kg
Erikoisvehnäjauho 1 kg
1lmaitoa
1tlkraejuustoa, Polaria tai Emmentalia
muskottipähkinää, viherpippuria
1tlyrttisuolaa
1muna

Valmistusohje

KASVISKASTIKE: Suikaloi tai viipaloi purjosipuli, porkkana ja selleri. Paista pakastevihanneksia sekä pilkkomasi vihannekset öljyssä pannulla. Sen jälkeen lisää joukkoon tomaattimurska, puristettu valkosipuli, vesi, kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

VALMISTA JUUSTOKASTIKE: Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon raejuusto, mausteet ja muna. 

TEE KERROKSET: Levitä voideltuun vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää). Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta.  Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen herkuttelua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Onnistui hienosti! Korvasin porkkanan ja sellerin ohuilla kesäkurpitsa viipaileilla, herkkusienillä ja valkopapuilla. Purjosipulin tilalla käytin tuoresipulia. Jätin pakastevihannekset pois. Juustokastikkeessa käytin raejuuston lisäksi turunmaata ja fetaa, jota silppusin myös vuoan päälle.
Itse laittaisin mieluummin kerros juustokastiketta, kerros levyjä, kerros tomaattikastiketta jne. Tällä ohjeella tuli löllö, joskin hyvän makuinen.
Porkkanan tilalla parempaa on munakoiso.
Oli ihan hyvää!
ihanaa
kasvissyöjänä ärsyttää jatkuva sellerin ja porkkanan yrkyttäminen.Itse teen tomaatti ja juustokastikkeen melko normaalisti yllä olevaan tapaan lisään lihan tilalle vaan keitettyä soijaa ja linssejä,ne korvaa lihan ja tuo makua ja ennenkaikkea ravintoaineita ja kuituja.tatusti maukasta.
Juuston maku oli liian hento. Itse lisäisin valkokastikkeeseen 1-2 dl sinileimaista emmentalia rasvaprosentin kohoamisen uhallakin. Lisäsin omaan lasagneeni myös purkin ruskeita papuja, jotaka toivat lisävalkuaista ja lisää herkullista makua ruokaan.