Anna palautetta

Kasvislasagne

Kasvislasagne

Voit valmistaa lasagnen Lasagne- tai Täysjyvälasagnelevyihin. 

Käytä kasviskastikkeeseen niitä kasviksia, joita on saatavilla. 

Lasagne on kerrosruokaa eli oleellista on tehdä siihen kerrokset: kerros
kasviskastiketta, kerros juustokastiketta, kerros vierekkäin asetettuja
lasagnelevyjä.

Tee vuokaan ainakin 3-4 samanlaista kerrosta ja kaada
päällimmäiseksi juustokastiketta.

Tuhdimman juuston maun saat käyttämällä kypsytettyjä juustoja, esim. Polaria
tai Emmentalia.

4-6:lle
300-400gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
tai Täysjyvä Lasagnelevyjä
Kasviskastike:
2rklöljyä
200gpurjosipulia
3porkkanaa
3sellerin vartta tai fenkoli
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
(1tlksäilykeherkkusieniä tai vastaava määrä tuoreita)
200gvärikkäitä pakastevihanneksia
3valkosipulinkynttä
¼tlmustapippuria
2tlbasilikaa
1tlrakuunaa
1tloreganoa
1kasvisliemikuutio
n.2dlvettä
Raejuustokastike:
1dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1maitoa
1tlkraejuustoa, Polaria tai Emmentalia
muskottipähkinää, viherpippuria
1tlyrttisuolaa
1muna

Valmistusohje

VALMISTA JUUSTOKASTIKE: Kiehauta 8 dl
maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko
ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota
kattila pois levyltä, sekoita joukkoon raejuusto, mausteet ja muna. 

TEE KERROKSET: Levitä voideltuun vuokaan
kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros
vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää).
Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi
juustokastiketta. 

Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n.
50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen
herkuttelua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Juuston maku oli liian hento. Itse lisäisin valkokastikkeeseen 1-2 dl sinileimaista emmentalia rasvaprosentin kohoamisen uhallakin. Lisäsin omaan lasagneeni myös purkin ruskeita papuja, jotaka toivat lisävalkuaista ja lisää herkullista makua ruokaan.
kasvissyöjänä ärsyttää jatkuva sellerin ja porkkanan yrkyttäminen.Itse teen tomaatti ja juustokastikkeen melko normaalisti yllä olevaan tapaan lisään lihan tilalle vaan keitettyä soijaa ja linssejä,ne korvaa lihan ja tuo makua ja ennenkaikkea ravintoaineita ja kuituja.tatusti maukasta.
ihanaa
Oli ihan hyvää!
Porkkanan tilalla parempaa on munakoiso.
Itse laittaisin mieluummin kerros juustokastiketta, kerros levyjä, kerros tomaattikastiketta jne. Tällä ohjeella tuli löllö, joskin hyvän makuinen.
Onnistui hienosti! Korvasin porkkanan ja sellerin ohuilla kesäkurpitsa viipaileilla, herkkusienillä ja valkopapuilla. Purjosipulin tilalla käytin tuoresipulia. Jätin pakastevihannekset pois. Juustokastikkeessa käytin raejuuston lisäksi turunmaata ja fetaa, jota silppusin myös vuoan päälle.