Voit valmistaa lasagnen Lasagne- tai Täysjyvälasagnelevyihin. Käytä kasviskastikkeeseen niitä kasviksia, joita on saatavilla.
Lasagne on kerrosruokaa eli oleellista on tehdä siihen kerrokset: kerros kasviskastiketta, kerros juustokastiketta, kerros vierekkäin asetettuja lasagnelevyjä.
Tee vuokaan ainakin 3-4 samanlaista kerrosta ja kaada päällimmäiseksi juustokastiketta. Tuhdimman juuston maun saat käyttämällä kypsytettyjä juustoja, esim. Polaria tai Emmentalia.
KASVISKASTIKE: Suikaloi tai viipaloi purjosipuli, porkkana ja selleri. Paista pakastevihanneksia sekä pilkkomasi vihannekset öljyssä pannulla. Sen jälkeen lisää joukkoon tomaattimurska, puristettu valkosipuli, vesi, kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.
VALMISTA JUUSTOKASTIKE: Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon raejuusto, mausteet ja muna.
TEE KERROKSET: Levitä voideltuun vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää). Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen herkuttelua.
Onnistui hienosti! Korvasin porkkanan ja sellerin ohuilla kesäkurpitsa viipaileilla, herkkusienillä ja valkopapuilla. Purjosipulin tilalla käytin tuoresipulia. Jätin pakastevihannekset pois. Juustokastikkeessa käytin raejuuston lisäksi turunmaata ja fetaa, jota silppusin myös vuoan päälle.
kasvissyöjänä ärsyttää jatkuva sellerin ja porkkanan yrkyttäminen.Itse teen tomaatti ja juustokastikkeen melko normaalisti yllä olevaan tapaan lisään lihan tilalle vaan keitettyä soijaa ja linssejä,ne korvaa lihan ja tuo makua ja ennenkaikkea ravintoaineita ja kuituja.tatusti maukasta.
Juuston maku oli liian hento. Itse lisäisin valkokastikkeeseen 1-2 dl sinileimaista emmentalia rasvaprosentin kohoamisen uhallakin. Lisäsin omaan lasagneeni myös purkin ruskeita papuja, jotaka toivat lisävalkuaista ja lisää herkullista makua ruokaan.