Kasvislasagne

KASVISKASTIKE: Suikaloi tai viipaloi purjosipuli, porkkana ja selleri. Paista pakastevihanneksia sekä pilkkomasi vihannekset öljyssä pannulla. Sen jälkeen lisää joukkoon tomaattimurska, puristettu valkosipuli, vesi, kasvisliemikuutio sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.
VALMISTA JUUSTOKASTIKE: Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon raejuusto, mausteet ja muna.
TEE KERROKSET: Levitä voideltuun vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä (lasagnelevyjä ei tarvitse esikeittää). Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna vetäytyä n. 10 min ennen herkuttelua.